Đokovićeva korona: “Da je bilo obrnuto, posljedice za novinare bile bi teške”

Novak Đoković @YouTube

Simon Cambers, kopredsjednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara (ITWA), kazao je da je Novak Đoković jednostavno morao otkazati intervju za “L’Equipe” kada je saznao da je pozitivan na Covid-19.

Cambers je rekao da bi, da je situacija bila obrnuta i da su novinari bili zaraženi tokom intervjua, posljedice za njih bile veoma teške.

Svjesno dovođenje u opasnost

“Bili smo veoma zabrinuti kada smo saznali da je jedan od naših članova, Franck Ramella iz ‘L’Equipea, bio dio tima koji je radio intervju tog dana sa Novakom Đokovićem i da nikog od učesnika srbijanski teniser ili njegov tim nije obavijestio da je bio pozitivan na Covid-19 testu, čime je očigledno doveo ljude u opasnost“, kazao je Cambers.

Kopredsjednik “ITWA” navodi šta bi bilo da je situacija bila obrnuta.

Oštre kritike i kazna

Posljedice bi bile teške za novinare, njihov posao bi bio ugrožen, te bi bili oštro kritikovani i kažnjeni. To je čudna i teška situacija za razumjeti“, smatra Cambers.

Novak je samo trebao otkazati intervju, čime bi pokazao odgovornost. Ili da je barem svima prisutnima kazao da je pozitivan, pa makar i asimptomatski“, dodao je na kraju.

Vezane vijesti

Komšije osumnjičile poznatog tenisera da snima po*nić na terenu i pozvale policiju

Komšije poznatog austrijskog tenisera Dominica Thiema osumnjičili su ga za učešće u snimanju po*nografije, te su pozvali policiju,…

Poruka Đokoviću: “Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu”

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je prije par dana deportovan iz Australije, trebalo bi da bude vakcinisan protiv…

Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na…
Total
1
Share