Đokoviću i zvanično zabranjen ulazak u Australiju naredne tri godine

Novak Đoković, pobjednik “Australian Opena” 2019. godine @YouTube

Ministrica unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews izjavila je da srbijanski teniser Novak Đoković neće moći da uđe u Australiju naredne tri godine.

Međutim, ministrica je kazala da bi Đokoviću u budućnosti moglo biti dozvoljeno da ponovo uđe u Australiju, ali ponovo mora dokazivati razloge, “koji bi se mogli analizirati, iako je u ovom trenutku sve hipotetično“, prenose francuski mediji.

Premijer Scott Morrison je takođe rekao da uprkos trogodišnjoj zabrani, može postojati mogućnost da se prvi teniser s ATP liste vrati u Australiju tokom ovog perioda, ali “to će biti uzeto u obzir u tom trenutku”.

Kraj svih nadanja

Ako zabrana bude čvrsta, 34-godišnji srbijanski teniser možda više nikada neće igrati na “Australian Openu”, turniru koji je osvojio čak devet puta.

Novak Đoković napustio je Australiju u nedjelju letom putničkog aviona za Dubai, nakon što je sud u Melbourneu odbio njegovu žalbu na odluku o ukidanju vize za ulazak u Australiju.

Vezane vijesti

Publika na “Australian Openu” izviždala Novaka Đokovića

Ruskog tenisera Daniila Medvedeva izviždali su navijači nakon što je pomenuo srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, koji je prethodno…

Nick Kyrgios održao novi “monolog” i odmah je kažnjen od strane sudije

Iako je smatran velikim favoritom za osvajanje US Opena ove godine, nakon što je pobjedio Daniila Medvedeva (svjetskog…

“Šta Novak Đoković uopšte traži u Australiji?”

Lider australijskih laburista Anthony Albanese, inače vođa opozicije, govorio je za lokalne medije o viznom skandalu u koji…
Total
5
Share