Đokoviću i zvanično zabranjen ulazak u Australiju naredne tri godine

Novak Đoković, pobjednik “Australian Opena” 2019. godine @YouTube

Ministrica unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews izjavila je da srbijanski teniser Novak Đoković neće moći da uđe u Australiju naredne tri godine.

Međutim, ministrica je kazala da bi Đokoviću u budućnosti moglo biti dozvoljeno da ponovo uđe u Australiju, ali ponovo mora dokazivati razloge, “koji bi se mogli analizirati, iako je u ovom trenutku sve hipotetično“, prenose francuski mediji.

Premijer Scott Morrison je takođe rekao da uprkos trogodišnjoj zabrani, može postojati mogućnost da se prvi teniser s ATP liste vrati u Australiju tokom ovog perioda, ali “to će biti uzeto u obzir u tom trenutku”.

Kraj svih nadanja

Ako zabrana bude čvrsta, 34-godišnji srbijanski teniser možda više nikada neće igrati na “Australian Openu”, turniru koji je osvojio čak devet puta.

Novak Đoković napustio je Australiju u nedjelju letom putničkog aviona za Dubai, nakon što je sud u Melbourneu odbio njegovu žalbu na odluku o ukidanju vize za ulazak u Australiju.

Vezane vijesti

“Šta Novak Đoković uopšte traži u Australiji?”

Lider australijskih laburista Anthony Albanese, inače vođa opozicije, govorio je za lokalne medije o viznom skandalu u koji…

Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski…

Izjava Nicka Kyrgiosa o Federeru zapravo je ponizila Novaka Đokovića

Nick Kyrgios objavio je čudnu poruku na Instagramu nakon što je Roger Federer odigrao posljednji meč u svojoj…
Total
5
Share