Gdje je “nestao” Novak Đoković, da li je aktiviran “dogovor šutnje”!?

Novak Đoković @YouTube

Najbolji teniser svijeta sa ATP liste, Novak Đoković, stigao je u Beograd u ponedjeljak nakon što je deportovan iz Australije zbog niza problema sa ulaznom vizom.

Svjetskog lidera je na aerodromu očekivala “armija” novinara i stotine navijača, ali je uspio da ih “zaobiđe”, ne davši nikakvu izjavu za javnost.

Neposredno nakon što su australijske vlasti odlučile da mu trajno ukinu vizu, Novak Đoković oglasio se u javnosti s izjavom u kojoj je izrazio razočaranje što ne može da učestvuje na ovogodišnjem izdanju “Australian Opena”.

Međusobni dogovor

Ovo je bila jedina reakcija srbijanskog tenisera, koji od tada nije ništa objavljivao čak niti na društvenim mrežama. Novak Đoković odbija dijalog sa novinarima i po dolasku u Srbiju od ponedjeljka, kada je stigao u Beograd, niko ništa ne zna o njemu.

Srbijanski novinari kontaktirali su Novakovu majku Dijanu Đoković, koja im je rekla da će Novak ostati u Beogradu još nekoliko dana. Dijana je takođe potvrdila da u tom periodu njen sin neće davati izjave.

Mediji u Srbiji odmah nakon sudske presude navodili su da postoji dogovor između Novaka Đokovića i “Tennis Australia”, prema kojem sportista do kraja “Australian Opena” neće davati nikakve izjave u vezi sa ovim slučajem, što bi prema navedenom i trebao biti slučaj imajući u vidu sva dešavanja prije početka istog.

Vezane vijesti

Nova godina u tenisu počinje bez Đokovića u Australiji?

Prvi teniser svijeta Novak Đoković neće učestvovati na timskom turniru “ATP kup” u Australiji, kojim će biti otvorena…

Dea Herdželaš najbolja bh. teniserka na WTA listi

Već treću sedmicu zaredom Dea Herdželaš (24) bilježi najbolji ranking u karijeri, te je ova Sarajka najbolja ikad…

“Australian Open” namjerno Đokoviću odredio ponedjeljak za prvi meč?

Čini se da “odiseja” Novaka Đokovića u Australiji neće završiti do kraja, odnosno do dana kada završava turnir…
Total
1
Share