Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Novak Đoković @YouTube

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski “broj jedan” u tenisu vratio se u subotu, 15. januara, u hotel za pritvor imigranata, čekajući da sud odluči da li treba da bude deportovan.

Novak Đoković je u hotel “Park” u Melbourneu stigao oko 15:30 sati (07:30 po bh. vremenu), kazao je jedan od svjedoka događaja za “Reuters“. Riječ je o istom pritvorskom hotelu za imigrante u kojem je prošle sedmice već boravio srbijanski teniser zbog problema sa vizom u vezi sa medicinskim izuzećem od COVID-19.

“Pustite ih napolje”

Nekoliko aktivista skandiralo je ispred hotela “prestanite sa mučenjem… pustite ih napolje” , dok su Đoković i još 33 osobe u karantinu, svi u pratnji Granične policije, ušli u podzemnu garažu hotela.

Jedan neimenovani čovjek, koji je prolazio biciklom isred hotela, u jednom je trenutku uzviknuo: “Idi kući Novak!“, navodi “Reuters“.

Zvanično priveden

Portparol australijske Granične policije potvrdio je da je Novak Đoković zvanično priveden.

Saga koja dominirala svjetskim medijima još od prošle sedmice mogla bi kulminirati u nedjelju, kada će australijski Federalni sud saslušati žalbu 34-godišnjeg srbijanskog tenisera, na već drugi pokušaj australijske vlade da ga deportuje.

Vezane vijesti

Nevakcinisani igrači će moći igrati u Italiji, ali to će im biti najmanji “problem”

ATP je izdao dokument sa novim ograničenjima za igrače na budućim teniskim turnirima u Italiji. Na ovim takmičenjima…

Đoković namjerava tužiti vladu Australije za 6 miliona dolara!?

Srbijanski teniser Novak Đoković namjerava da tuži vladu Australije za odštetu od 6 miliona dolara zbog nezakonitog postupanja,…

Osmanagićev “energetski naboj” nije pomogao Novaku Đokoviću u Australiji

Sa trenutnim problemima koje srbijanski teniser Novak Đoković ima sa ulaskom u Australiju, njegova sklonost ka “ezoterizmu” (op.a.…
Total
1
Share