Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Novak Đoković @YouTube

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski “broj jedan” u tenisu vratio se u subotu, 15. januara, u hotel za pritvor imigranata, čekajući da sud odluči da li treba da bude deportovan.

Novak Đoković je u hotel “Park” u Melbourneu stigao oko 15:30 sati (07:30 po bh. vremenu), kazao je jedan od svjedoka događaja za “Reuters“. Riječ je o istom pritvorskom hotelu za imigrante u kojem je prošle sedmice već boravio srbijanski teniser zbog problema sa vizom u vezi sa medicinskim izuzećem od COVID-19.

“Pustite ih napolje”

Nekoliko aktivista skandiralo je ispred hotela “prestanite sa mučenjem… pustite ih napolje” , dok su Đoković i još 33 osobe u karantinu, svi u pratnji Granične policije, ušli u podzemnu garažu hotela.

Jedan neimenovani čovjek, koji je prolazio biciklom isred hotela, u jednom je trenutku uzviknuo: “Idi kući Novak!“, navodi “Reuters“.

Zvanično priveden

Portparol australijske Granične policije potvrdio je da je Novak Đoković zvanično priveden.

Saga koja dominirala svjetskim medijima još od prošle sedmice mogla bi kulminirati u nedjelju, kada će australijski Federalni sud saslušati žalbu 34-godišnjeg srbijanskog tenisera, na već drugi pokušaj australijske vlade da ga deportuje.

Vezane vijesti

Đoković izbačen sa “Indian Wellsa” i “Miamija” zbog nevakcinisanja

Srbijanski teniser Novak Đoković najavio je da neće moći da prisustvuje “Masters” turnirima u Indian Wellsu i Miamiju…

Đokovića će “pokupiti” naoružani ljudi u crnim uniformama

Ministarstvo za imigraciju Australije saopštilo je danas da je ukinulo vizu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću, najboljem sportisiti sa…

Nevakcinisani igrači će moći igrati u Italiji, ali to će im biti najmanji “problem”

ATP je izdao dokument sa novim ograničenjima za igrače na budućim teniskim turnirima u Italiji. Na ovim takmičenjima…
Total
0
Share