Nevakcinisani igrači će moći igrati u Italiji, ali to će im biti najmanji “problem”

Tenis @unsplash.com

ATP je izdao dokument sa novim ograničenjima za igrače na budućim teniskim turnirima u Italiji. Na ovim takmičenjima je dozvoljeno da igraju igrači koji nisu vakcinisani protiv Covid-19, ali isti neće imati pristup sadržajima sportskog kompleksa.

Nakon konfuzije oko slučaja Novaka Đokovića u Australiji, ATP razmatra uvođenje novih pravila za buduće turnire. “Daily Mail” je dobio uvid u ograničenja koja je nametnuo “Svjetski teniski forum” za naredne turnire u Italiji i ona otvaraju vrata nevakcinisanim igračima, koji će morati poštovati drakonska ograničenja.

Totalna zabrana

Prvo, sportisti će morati da imaju negativan Covid test svakih 48 sati. Jedino mjesto gdje će biti dozvoljeno njihovo prisustvo biće teren, ali nigdje drugdje u turnirskom kompleksu, poput svlačionica. Neće im biti dozvoljeno da koriste sadržaje turnira (svlačionice, teretane, kafiće i sl.), restorane ili hotele rezervisane za takmičenje, navodi se u dokumentu.

Samo treneri će biti prihvaćeni iz nevakcinisanih timova na lokaciji turnira. Istovremeno, partnerima ili članovima porodica nevakcinisanih igrača neće biti dozvoljen ulazak u kompleks.

Proširenje primjene

Prema nekim izvorima, u toku su razgovori za širu primjenu ovih propisa na sve buduće događaje. Pravila očigledno ostaju pod ograničenjima koje nameću vlade. Na primjer, Francuska je ove sedmice rekla da neće dozvoliti nevakcinisanim sportistima da se takmiče na njenoj teritoriji.

Najvažnije tenisko takmičenje u Italiji je turnir u Rimu, koji je na programu od 2. do 15. maja.

Vezane vijesti

Ukrajinski mediji: Đoković brani tenisere agresorskih država i osuđuje odluku Wimbledona

Poznati srbijanski teniser i prvi reket svijeta, Novak Đoković, osudio je odluku organizatora Wimbledona 2022. da sa turnira…

Dea Herdželaš najbolja bh. teniserka na WTA listi

Već treću sedmicu zaredom Dea Herdželaš (24) bilježi najbolji ranking u karijeri, te je ova Sarajka najbolja ikad…

Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na…
Total
0
Share