Novak Đoković konačno “pronašao” ATP turnir za učešće “bez vakcine”

Novak Đoković @YouTube

Iako je već kraj prvog mjeseca u kalendarskoj godini, srbijanski teniser Novak Đoković tek treba da odigra svoj prvi zvanični meč u 2022. godini.

Kao što je poznato, Đokoviću nije dozvoljeno učešće na svom omiljenom turniru, “Australian Openu, zbog problema s vizom i njegovim “vakcinalnim statusom”.

Zatim su uslijedili i drugi problemi za prvog tenisera svijeta, jer je u međuvremenu mnoštvo teniskih saveza širom svijeta uvelo obaveznim vakcinaciju kao uslov učešća na turnirima.

Prvi turnir u 2022. godini

Pa ipak, organizatori ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju, uvjerili su Novaka Đokovića da će moći da učestvuje. Takmičenje počinje sredinom februara, a očekuje se učešće i ostalih vodećih svjetskih tenisera.

Đoković ima pet trofeja na turniru u Dubaiju, koji je posljednji put osvojio 2020. godine. Izuzetno je cijenjen na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tamo će moći zabilježiti prve službene minute u novoj godini.

Vezane vijesti

Tuga u porodici Rafaela Nadala

Rafaelu Nadalu ne ide baš najbolje, je se bivši lider na ATP listi neće moći takmičiti zbog povrede…

“Ruske teniserke otvoreno promovišu ubistva, pljačke, silovanja i otmice u Ukrajini”

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina nastavlja svoj “lični rat” sa igračicama Rusije i Bjelorusije, ali i sa glavnom organizacijom…

Historiju tenisa od danas ponovo piše Španac – Carlos Alcaraz

Srbijanski teniser Novak Đoković nije uspio osvojiti ovogodišnji Wimbledon. Bolji od njega u finalu danas je bio Španac…
Total
0
Share