Osmanagićev “energetski naboj” nije pomogao Novaku Đokoviću u Australiji

Novak Đoković i Semir Osmanagić @YouTube

Sa trenutnim problemima koje srbijanski teniser Novak Đoković ima sa ulaskom u Australiju, njegova sklonost ka “ezoterizmu” (op.a. proučavanje zakonitosti vidljivih i nevidljivih svjetova) ponovo je dospjela na naslovne strane. Navodno, ljekovita planina u Bosni i Hercegovini mnogo je pomogla ovoj teniskoj zvijezdi.

Upravo ovom problematikom bavio se njemački portal “t-online” u svom današnjem članku, navodeći da “prizor koji se zatiče u visočkoj dolini, na oko 30 kilometara od Sarajeva, svakako je nešto što vrijedi pogledati“.

Osmanagić “namamio” lakovjernog Đokovića

Iznad grada se nalaze dvije trokutaste planine, svaka visoka oko 800 metara – Visočica i Plješevica. Međutim, nije ova idilična razglednica ono što tenisku superzvijezdu Novaka Đokovića redovno dovodi u grad sa oko 40 hiljada stanovnika u centralnoj Bosni. Razlog tome leži u “bizarnoj priči” koju bosansko-američki biznismen Semir Osmanagić širi već više od 15 godina, navodi “t-online“.

Osmanagić, za koga njemački portal navodi da je u SAD-u dogurao do statusa milionera, čvrsto vjeruje da su Visočica i Plješevica piramide koje je napravio čovjek. Ovaj 61-godišnjak tvrdi da su “Piramidu Sunca” i “Piramidu Mjeseca” prije desetak hiljada godina napravili ljudi. Ali to nije sve. Osim toga, ove navodne piramide zrače iscjeljujuće moći koje jačaju ljudski imuni sistem. Upravo tim aspektom je Osmanagić namamio “ezoteričnog” Novaka Đokovića.

Đoković ga i dalje podržava

Rekorder po broju osvojenih “grand slam” turnira je godinama bio podložan pseudonaučnim učenjima i metodologijama. Na primjer, “radio” je i sa mentalnim trenerom Pepeom Imazom, koji je ismijavan kao “guru za maženje”, te je širio mišljenje da molitve navodno mogu pretvoriti “otrovnu” vodu u ljekovitu.

Međutim, Đoković u posljednje vrijeme prikuplja iscjeljujuću energiju godinama redovno dolazeći u Visoko – mjesto koje je za njega “raj na zemlji”.

Dok naučnici iz raznih disciplina odmahuju glavama o postojanju piramida u Visokom i otvorenim pismom upozoravaju UNESCO na Osmanagića, Đoković i dalje stoji uz njega – čak i ako njegov posljednji “energetski naboj” u Visokom očigledno nije uvjerio graničare u Australiji da ga puste u tu državu, navodi se na kraju članka.

Vezane vijesti

Nick Kyrgios održao novi “monolog” i odmah je kažnjen od strane sudije

Iako je smatran velikim favoritom za osvajanje US Opena ove godine, nakon što je pobjedio Daniila Medvedeva (svjetskog…

Izbjegnuta tragedija: Naoružani muškarac pokušao da uđe na “US Open”

Kako prenose brojni američki mediji, naoružani muškarac jučer je pokušao ući na teniske terene na kojima se igra…

I Bosna i Hercegovina ima svog Dražena Petrovića

Ima Dražena Petrovića, nekadašanjeg legendarnog košarkaša Juglsavije, a zatim i Hrvatske, ponovo se može pronaći u medijima, i…
Total
23
Share