Poruka Đokoviću: “Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu”

Novak Đoković @Twitter

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je prije par dana deportovan iz Australije, trebalo bi da bude vakcinisan protiv Covid-19 ako ima namjeru igrati turnire u Španiji, kazala je portparolka vlade u Madridu.

Gospodinu Đokoviću bi bilo najbolje da se vakciniše, to je najbolje što bi mogao uraditi. Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu. Kada ste elitni sportista, mnogo je onih koji vas prate i važno je da budete primjer“, kazala je Isabel Rodriguez na današnjoj konferenciji za novinare.

Španski premijer Pedro Sanchez je već u ponedeljak govorio o slučaju Đoković, navodeći da “svaki sportista koji želi da se takmiči u Španiji mora poštovati zdravstvena pravila Španije“.

Nekretnine u Španiji

Trenutno u Španiji zdravstveni propisi zahtijevaju od ljudi, pri ulasku u ovu državu, da imaju certifikat o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu da su bili zaraženi virusom korona.

Novak Đoković redovno putuje u Španiju, gdje ima kuću u Marbelli. Tamo je proveo nekoliko dana krajem decembra i početkom januara.

Vezane vijesti

Đokovićeva korona: “Da je bilo obrnuto, posljedice za novinare bile bi teške”

Simon Cambers, kopredsjednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara (ITWA), kazao je da je Novak Đoković jednostavno morao otkazati intervju…

Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski…

“Siguran sam da će Đokovića izviždati u Melbourneu”

Srbijanski teniser Novak Đoković priprema se za “Australian Open” u Melbourneu, iako još ne zna 100% da li…
Total
1
Share