Poruka Đokoviću: “Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu”

Novak Đoković @Twitter

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je prije par dana deportovan iz Australije, trebalo bi da bude vakcinisan protiv Covid-19 ako ima namjeru igrati turnire u Španiji, kazala je portparolka vlade u Madridu.

Gospodinu Đokoviću bi bilo najbolje da se vakciniše, to je najbolje što bi mogao uraditi. Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu. Kada ste elitni sportista, mnogo je onih koji vas prate i važno je da budete primjer“, kazala je Isabel Rodriguez na današnjoj konferenciji za novinare.

Španski premijer Pedro Sanchez je već u ponedeljak govorio o slučaju Đoković, navodeći da “svaki sportista koji želi da se takmiči u Španiji mora poštovati zdravstvena pravila Španije“.

Nekretnine u Španiji

Trenutno u Španiji zdravstveni propisi zahtijevaju od ljudi, pri ulasku u ovu državu, da imaju certifikat o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu da su bili zaraženi virusom korona.

Novak Đoković redovno putuje u Španiju, gdje ima kuću u Marbelli. Tamo je proveo nekoliko dana krajem decembra i početkom januara.

Vezane vijesti

Dea Herdželaš najbolja bh. teniserka na WTA listi

Već treću sedmicu zaredom Dea Herdželaš (24) bilježi najbolji ranking u karijeri, te je ova Sarajka najbolja ikad…

Nick Kyrgios: “Namjerno sam prekršio pravila oblačenja na Wimbledonu”

Čak i na dan kada je njegovo ponašanje na terenu bilo prilično pristojno, Nick Kyrgios nije mogao odoljeti…

Semir Osmanagić: “Đoković je inspirisao bosansku djecu da igraju tenis”

Direktor Arheološkog parka Semir Osmanagić pripisuje Novaku Đokoviću zasluge za stvaranje interesovanja za tenis u Bosni i Hercegovini,…
Total
0
Share