Poruka Đokoviću: “Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu”

Novak Đoković @Twitter

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je prije par dana deportovan iz Australije, trebalo bi da bude vakcinisan protiv Covid-19 ako ima namjeru igrati turnire u Španiji, kazala je portparolka vlade u Madridu.

Gospodinu Đokoviću bi bilo najbolje da se vakciniše, to je najbolje što bi mogao uraditi. Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu. Kada ste elitni sportista, mnogo je onih koji vas prate i važno je da budete primjer“, kazala je Isabel Rodriguez na današnjoj konferenciji za novinare.

Španski premijer Pedro Sanchez je već u ponedeljak govorio o slučaju Đoković, navodeći da “svaki sportista koji želi da se takmiči u Španiji mora poštovati zdravstvena pravila Španije“.

Nekretnine u Španiji

Trenutno u Španiji zdravstveni propisi zahtijevaju od ljudi, pri ulasku u ovu državu, da imaju certifikat o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu da su bili zaraženi virusom korona.

Novak Đoković redovno putuje u Španiju, gdje ima kuću u Marbelli. Tamo je proveo nekoliko dana krajem decembra i početkom januara.

Vezane vijesti

Novak Đoković konačno “pronašao” ATP turnir za učešće “bez vakcine”

Iako je već kraj prvog mjeseca u kalendarskoj godini, srbijanski teniser Novak Đoković tek treba da odigra svoj…

Đoković priznao učešće na javnom događaju iako je bio pozitivan na Covid-19

Srbijanski teniser Novak Đoković priznao je u izjavi objavljenoj na svom Instagram profilu šta ga je navelo da…

Ako Đoković ponovo osvoji “Australian Open”, to će biti jedna od najvećih teniskih priča ikada

Srbijanski teniser Novak Đoković, višestruki osvajač “Australian Opena” i aktuelni šampion turnira, priveden je u srijedu uveče na…
Total
1
Share