Poruka Đokoviću: “Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu”

Novak Đoković @Twitter

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je prije par dana deportovan iz Australije, trebalo bi da bude vakcinisan protiv Covid-19 ako ima namjeru igrati turnire u Španiji, kazala je portparolka vlade u Madridu.

Gospodinu Đokoviću bi bilo najbolje da se vakciniše, to je najbolje što bi mogao uraditi. Nije dovoljno biti dobar na terenu, moraš biti dobar i u životu. Kada ste elitni sportista, mnogo je onih koji vas prate i važno je da budete primjer“, kazala je Isabel Rodriguez na današnjoj konferenciji za novinare.

Španski premijer Pedro Sanchez je već u ponedeljak govorio o slučaju Đoković, navodeći da “svaki sportista koji želi da se takmiči u Španiji mora poštovati zdravstvena pravila Španije“.

Nekretnine u Španiji

Trenutno u Španiji zdravstveni propisi zahtijevaju od ljudi, pri ulasku u ovu državu, da imaju certifikat o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu da su bili zaraženi virusom korona.

Novak Đoković redovno putuje u Španiju, gdje ima kuću u Marbelli. Tamo je proveo nekoliko dana krajem decembra i početkom januara.

Vezane vijesti

Đoković priznao učešće na javnom događaju iako je bio pozitivan na Covid-19

Srbijanski teniser Novak Đoković priznao je u izjavi objavljenoj na svom Instagram profilu šta ga je navelo da…

Vicepremijer Australije poručio Đokoviću: “Ako si lagao, izbacićemo te odavde”

Potpredsjednik Vlade Australije Barnaby Joyce oštro se osvrnuo na situaciju oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, kojem je odbijen…

Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na…
Total
1
Share