“Siguran sam da će Đokovića izviždati u Melbourneu”

Boris Becker @Twitter

Srbijanski teniser Novak Đoković priprema se za “Australian Open” u Melbourneu, iako još ne zna 100% da li će mu biti dozvoljeno da nastupi na prvom ovogodišnjem “grand slamu”. Konačna odluka bi mogla biti donijeta u srijedu.

Boris Becker, bivši Đokovićev trener u periodu od od 2013. do 2016. godine, kazao je za britanske medije da je razgovarao sa Novakom.

U šoku je zbog svega

Razgovarao sam sa Novakom, a on mi se zahvalio na podršci. Očigledno je da je i dalje u šoku nakon onoga što se dogodilo u posljednjih šest dana“, kazao je Becker, te dodao:

“On je izvanredna osoba, raspoloženje mu se popravlja. Trenirao je u ponoć, i to sve govori kakav je. On je druga osoba, on svijet vidi na drugačiji način. Možda se ne slažete sa svime što on radi, ali morate ga poštovati“.

Loše pripreme i zvižduci publike

Nekadašnji prvi reket svijeta kazao je da su Đokovićeve pripreme za “Australian Open”, imajući u vidu šta se sve u međuvremenu dešavalo, veoma loše.

“Mislim da nikada nije bio u ovako teškoj situaciji prije nekog ‘grand slam’ turnira. Siguran sam da će ga izviždati u Melbourneu, ali navikao je on na to. On je poput uličnog borca, koji se bori protiv svih i konačno uspijeva privući javnost na svoju stranu”, smatra Becker.

Ista stvar se dogodila u prošlogodišnjem finalu ‘US Opena’. Siguran sam da će mu gledaoci otežati život na početku, biće mu teško prve sedmice na ‘Australian Openu’“, zaključio je Nijemac na kraju.

Vezane vijesti

Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski…

Od Džumhureve čestitke Đokoviću čudnija je samo Tegeltijina

Nakon što je Rafael Nadal u nedjelju savladao ruskog tenisera Daniila Medvedeva u finalu “Australian Opena”, tim se…

Publika na “Australian Openu” izviždala Novaka Đokovića

Ruskog tenisera Daniila Medvedeva izviždali su navijači nakon što je pomenuo srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, koji je prethodno…
Total
1
Share