“Šta je meni ovo trebalo, vizu tražim, ponos prosipam”

Novak Đoković na aerodromu @Twitter/DjokerNole

Samo nekoliko minuta nakon što su sudije Federalnog suda Australije presudile u korist vlade u procesu oduzimanja vize srbijanskom teniseru, Novak Đoković je potvrdio da neće učestvovati na ovogodišnjem “Australian Openu” i zahvalio se svima koji su ga podržali proteklih sedmica.

“Želio bih da dam kratku izjavu i da se osvrnem na ishod današnjeg ročišta. Odvojit ću malo vremena da se odmorim i oporavim prije nego što budem davao bilo kakve dalje komentare“, kazao je Đoković, te nastavio:

“Razočaran sam”

“Izuzetno sam razočaran odlukom Suda da odbije moj zahtjev za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i ne mogu prisustvovati ‘Australian Openu’“.

U nastavku svoje izjave Đoković je kazao da poštuje odluku Suda, te će “sarađivati sa nadležnim organima u vezi njegovog odlaska iz zemlje“.

Trogodišnja zabrana ulaska

“Osjećam se neprijatno zbog činjenice da je fokus posljednjih sedmica bio na meni, i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru ​​i turnir koji volim. Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na ovom turniru”, kazao je na kraju Đoković, te zaključio:

“Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i sunarodnjacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“.

Nakon odluke Federalnog suda Australije da ga deportuje, Novaku Đokoviću je po automatizmu određena trogodišnja zabrana ulaska u ovu državu.

Vezane vijesti

Komšije osumnjičile poznatog tenisera da snima po*nić na terenu i pozvale policiju

Komšije poznatog austrijskog tenisera Dominica Thiema osumnjičili su ga za učešće u snimanju po*nografije, te su pozvali policiju,…

Nick Kyrgios: “Namjerno sam prekršio pravila oblačenja na Wimbledonu”

Čak i na dan kada je njegovo ponašanje na terenu bilo prilično pristojno, Nick Kyrgios nije mogao odoljeti…

Đoković namjerava tužiti vladu Australije za 6 miliona dolara!?

Srbijanski teniser Novak Đoković namjerava da tuži vladu Australije za odštetu od 6 miliona dolara zbog nezakonitog postupanja,…
Total
1
Share