“Šta je meni ovo trebalo, vizu tražim, ponos prosipam”

Novak Đoković na aerodromu @Twitter/DjokerNole

Samo nekoliko minuta nakon što su sudije Federalnog suda Australije presudile u korist vlade u procesu oduzimanja vize srbijanskom teniseru, Novak Đoković je potvrdio da neće učestvovati na ovogodišnjem “Australian Openu” i zahvalio se svima koji su ga podržali proteklih sedmica.

“Želio bih da dam kratku izjavu i da se osvrnem na ishod današnjeg ročišta. Odvojit ću malo vremena da se odmorim i oporavim prije nego što budem davao bilo kakve dalje komentare“, kazao je Đoković, te nastavio:

“Razočaran sam”

“Izuzetno sam razočaran odlukom Suda da odbije moj zahtjev za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i ne mogu prisustvovati ‘Australian Openu’“.

U nastavku svoje izjave Đoković je kazao da poštuje odluku Suda, te će “sarađivati sa nadležnim organima u vezi njegovog odlaska iz zemlje“.

Trogodišnja zabrana ulaska

“Osjećam se neprijatno zbog činjenice da je fokus posljednjih sedmica bio na meni, i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru ​​i turnir koji volim. Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na ovom turniru”, kazao je na kraju Đoković, te zaključio:

“Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i sunarodnjacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“.

Nakon odluke Federalnog suda Australije da ga deportuje, Novaku Đokoviću je po automatizmu određena trogodišnja zabrana ulaska u ovu državu.

Vezane vijesti

Od Džumhureve čestitke Đokoviću čudnija je samo Tegeltijina

Nakon što je Rafael Nadal u nedjelju savladao ruskog tenisera Daniila Medvedeva u finalu “Australian Opena”, tim se…

“Siguran sam da će Đokovića izviždati u Melbourneu”

Srbijanski teniser Novak Đoković priprema se za “Australian Open” u Melbourneu, iako još ne zna 100% da li…

Osmanagićev “energetski naboj” nije pomogao Novaku Đokoviću u Australiji

Sa trenutnim problemima koje srbijanski teniser Novak Đoković ima sa ulaskom u Australiju, njegova sklonost ka “ezoterizmu” (op.a.…
Total
1
Share