“Vakcinacija pokazuje poštovanje, Novače Đokoviću”

Novak Đoković @YouTube

Srbijanski teniser Novak Đoković najavio je da će učestvovati na ovogodišnjem Australian Openu, prvom “grand slam” turniru u godini, koji će se održati od 17. do 30. januara.

Njegovo saopštenje je izazvalo brojne reakcije, pogotovo što je srbijanski teniser dobio kontroverzno medicinsko izuzeće od vlasti države Australije.

Razlozi ne postoje!?

Kako navode australijski mediji, Novak Đoković zapravo ne spada ni u jedan od četiri razloga zašto sportista može da uđe u Australiju bez vakcine protiv COVID-19, a oni su:

Poznati australijski doktor Stephen Parnis, bivši potpredsjednik “Australijskog medicinskog udruženja”, oštro je kritikovao odluku vlasti da dozvoli Đokoviću ulazak u zemlju, iako nije vakcinisan.

“Šokantna poruka svima”

Nije me briga koliko je dobar kao teniser. Ako odbije da se vakciniše, ne bi mu trebalo dozvoliti da uđe u zemlju. Ako je to istina, to šalje šokantnu poruku milionima Australijanaca koji pokušavaju smanjiti rizik od infekcije COVID-19 za sebe i druge. Vakcinacija pokazuje poštovanje, Novače“, napisao je Parnis na svom Twitter profilu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Srbija “zbog” Novaka Đokovića ostala bez 60 miliona dolara poreza!?

Najbolji teniseri na planeti zarađuju milione dolara od pobjeda na turnirima i sponzorskih ugovora. Ali veliki dio njihovih…

Đoković izbačen sa “Indian Wellsa” i “Miamija” zbog nevakcinisanja

Srbijanski teniser Novak Đoković najavio je da neće moći da prisustvuje “Masters” turnirima u Indian Wellsu i Miamiju…

Nevakcinisani igrači će moći igrati u Italiji, ali to će im biti najmanji “problem”

ATP je izdao dokument sa novim ograničenjima za igrače na budućim teniskim turnirima u Italiji. Na ovim takmičenjima…
Total
1
Share