“Vakcinacija pokazuje poštovanje, Novače Đokoviću”

Novak Đoković @YouTube

Srbijanski teniser Novak Đoković najavio je da će učestvovati na ovogodišnjem Australian Openu, prvom “grand slam” turniru u godini, koji će se održati od 17. do 30. januara.

Njegovo saopštenje je izazvalo brojne reakcije, pogotovo što je srbijanski teniser dobio kontroverzno medicinsko izuzeće od vlasti države Australije.

Razlozi ne postoje!?

Kako navode australijski mediji, Novak Đoković zapravo ne spada ni u jedan od četiri razloga zašto sportista može da uđe u Australiju bez vakcine protiv COVID-19, a oni su:

Poznati australijski doktor Stephen Parnis, bivši potpredsjednik “Australijskog medicinskog udruženja”, oštro je kritikovao odluku vlasti da dozvoli Đokoviću ulazak u zemlju, iako nije vakcinisan.

“Šokantna poruka svima”

Nije me briga koliko je dobar kao teniser. Ako odbije da se vakciniše, ne bi mu trebalo dozvoliti da uđe u zemlju. Ako je to istina, to šalje šokantnu poruku milionima Australijanaca koji pokušavaju smanjiti rizik od infekcije COVID-19 za sebe i druge. Vakcinacija pokazuje poštovanje, Novače“, napisao je Parnis na svom Twitter profilu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

“Nema boljeg mjesta za takmičenje od Banjaluke”

Srbijanski teniser Novak Đoković kazao je večeras da mu je veliko zadovoljstvo što je nakon toliko godina ponovo…

Italijani se protive Đokovićevom učešću na turniru u Rimu

Čelnik “Nacionalnog olimpijskog komiteta” Italije Giovani Malago smatra da bi učešće srbijanskog tenisera Novaka Đokovića na “Masters turniru”…

Džumhur na “Srpska open” ostvario pobjedu na domaćem terenu

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se danas u 2. kolo turnira iz serije “ATP 250”, koji se ove…
Total
0
Share