Vicepremijer Australije poručio Đokoviću: “Ako si lagao, izbacićemo te odavde”

Novak Đoković @Twitter

Potpredsjednik Vlade Australije Barnaby Joyce oštro se osvrnuo na situaciju oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, kojem je odbijen prijem na “Australian Open” zbog nedostatka vakcine protiv COVID-19.

“Ako Đoković nije pravilno popunio formulare, onda se šali na račun suverenih moći drugog naroda. Đoković mora da shvati da ako mu je Bog već dodijelio određeni talenat, taj talenat nije veći od suverenih prava drugih naroda. Ako dođete u našu zemlju i ne kažete nam istinu, izbacićemo vas odavde“, kazao je Joyce, čije riječi prenosi “BBC“.

“Nema izuzetaka”

Ranije su organizatori “Australian Opena” najavili da neće dozvoliti ulazak na turnir igračima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

Đoković je, s druge strane, više puta govorio o svom opreznom odnosu prema vakcinaciji. Kako srbijanski teniser još nije zvanično saopštio svoj vakcinalni status, pretpostavlja se da nije vakcinisan.

Vezane vijesti

Još jedna noć u pritvoru: “Idi kući, Novak!”

Držeći se očito “svog sna” da osvoji 21. po redu “grand slam” titulu na ovogodišnjem “Australian Openu”, svjetski…

Nova godina u tenisu počinje bez Đokovića u Australiji?

Prvi teniser svijeta Novak Đoković neće učestvovati na timskom turniru “ATP kup” u Australiji, kojim će biti otvorena…

Srbija “zbog” Novaka Đokovića ostala bez 60 miliona dolara poreza!?

Najbolji teniseri na planeti zarađuju milione dolara od pobjeda na turnirima i sponzorskih ugovora. Ali veliki dio njihovih…
Total
1
Share