Stanje na putevima

BiH - 06. 12. 2023. u 18:00 sati

Prema podacima prikupljenim u našem Informativnom centru, danas se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Padom temperature u noćnim satima moguće je formiranje poledice na dionicama u višim planinskim predjelima. Magla smanjuje vidljivost na putevima na području Bosanskog Petrovca i Glamoča.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz skrećamo pažnju na putne pravce: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Polog, Buna-Masline, Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča-GP Hum.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (na mostu Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.