“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH”

Milorad Dodik @Prva.rs/screenshot

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, sinoć je imao jako zanimljivo gostovanje na srbijanskoj televiziji “Prva”, a tema emisije bila je aktuelna politička situacija u BiH.

Iako je sve izvjesnije da Evropska unija (EU), kao jedinstveno “političko tijelo”, neće donijeti odluku o sankcijama pojedinim političarima u Republici Srpskoj (RS) ili entitetu u cjelini, isto bi se ipak moglo dogoditi na način da pojedine države EU to urade same.

Upravo je jedne takve činjenice svjestan i Dodik, koji je takvu mogućnost najavio upravo gostujući u programu srbijanske televizije.

“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH“, kazao je Dodik.

Kada dijalog nije monolog

Osim svojih poznatih stavova, zbog kojih je posljednjih mjeseci došao u “intezivan sukob” sa međunarodnom zajednicom, Dodik se sinoć “sukobio” i sa svojim sugovornikom u emisiji, srbijanskim novinarom i političarem Zoranom Ostojićem.

Vjerovatno ne želeći da sluša pojedine Ostojićeve stavove i izjave, Dodik je kazao da je “Ostojića prije emisije trebalo alkotestirati“, čime je vidno pokazao svoju nemoć kada se nađe u situaciji gdje pred javnošću treba odgovarati na argumente svog sagovornika.

Cjelokupnu emisiju “Prva tema” možete pogledati iz dva dijela u priloženim video sadržajima.

Video, 1. dio: Prva.rs

Video, 2. dio: Prva.rs

Vezane vijesti

Čiji je “državni avion Republike Srpske”!?

Predsjenik DNS-a Nenad Nešić, iako je to bilo ranije tokom dana najavljivano, neće danas praviti društvo Miloradu Dodiku,…

Izetbegović uporno predlaže koaliciju SDA – HDZ BiH – SDP BiH

Nakon što su izborom Refka Lende, Lidije Bradare i lgora Stojanovića za predsjednike/potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH)…

Potvrđen razlog Čubrilovićevog “odlaska”: Tužilaštvo BiH “preispituje” prijenos nadležnosti

Kada su mediji u Bosni i Hercegovini, pa i portal Danas.ba, prije 15-ak dana pisali o tome da…
Total
3
Share