“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH”

Milorad Dodik @Prva.rs/screenshot

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, sinoć je imao jako zanimljivo gostovanje na srbijanskoj televiziji “Prva”, a tema emisije bila je aktuelna politička situacija u BiH.

Iako je sve izvjesnije da Evropska unija (EU), kao jedinstveno “političko tijelo”, neće donijeti odluku o sankcijama pojedinim političarima u Republici Srpskoj (RS) ili entitetu u cjelini, isto bi se ipak moglo dogoditi na način da pojedine države EU to urade same.

Upravo je jedne takve činjenice svjestan i Dodik, koji je takvu mogućnost najavio upravo gostujući u programu srbijanske televizije.

“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH“, kazao je Dodik.

Kada dijalog nije monolog

Osim svojih poznatih stavova, zbog kojih je posljednjih mjeseci došao u “intezivan sukob” sa međunarodnom zajednicom, Dodik se sinoć “sukobio” i sa svojim sugovornikom u emisiji, srbijanskim novinarom i političarem Zoranom Ostojićem.

Vjerovatno ne želeći da sluša pojedine Ostojićeve stavove i izjave, Dodik je kazao da je “Ostojića prije emisije trebalo alkotestirati“, čime je vidno pokazao svoju nemoć kada se nađe u situaciji gdje pred javnošću treba odgovarati na argumente svog sagovornika.

Cjelokupnu emisiju “Prva tema” možete pogledati iz dva dijela u priloženim video sadržajima.

Video, 1. dio: Prva.rs

Video, 2. dio: Prva.rs

Vezane vijesti

Vječiti optimista: “Na jesen bi BiH mogla dobili kandidatski status”

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, komentarisao je danas neuspjeh države u dobijanju kandidatskog statusa od strane EU, za…

“Građani RS smatraju da treba veličati Karadžića, Mladića, Krstića…”

Kontroverzno obilježavanje neustavnog “Dana RS” u Bosni i Hercegovini, događaja koji je prije 30 godina doprinjeo izbijanju rata…

BiH: 1 KM mjesečne naknade – ogromna zarada za mobilne operatere

Nakon što je prije dva dana objavljena informacija da će svi operateri mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini…
Total
3
Share