“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH”

Milorad Dodik @Prva.rs/screenshot

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, sinoć je imao jako zanimljivo gostovanje na srbijanskoj televiziji “Prva”, a tema emisije bila je aktuelna politička situacija u BiH.

Iako je sve izvjesnije da Evropska unija (EU), kao jedinstveno “političko tijelo”, neće donijeti odluku o sankcijama pojedinim političarima u Republici Srpskoj (RS) ili entitetu u cjelini, isto bi se ipak moglo dogoditi na način da pojedine države EU to urade same.

Upravo je jedne takve činjenice svjestan i Dodik, koji je takvu mogućnost najavio upravo gostujući u programu srbijanske televizije.

“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH“, kazao je Dodik.

Kada dijalog nije monolog

Osim svojih poznatih stavova, zbog kojih je posljednjih mjeseci došao u “intezivan sukob” sa međunarodnom zajednicom, Dodik se sinoć “sukobio” i sa svojim sugovornikom u emisiji, srbijanskim novinarom i političarem Zoranom Ostojićem.

Vjerovatno ne želeći da sluša pojedine Ostojićeve stavove i izjave, Dodik je kazao da je “Ostojića prije emisije trebalo alkotestirati“, čime je vidno pokazao svoju nemoć kada se nađe u situaciji gdje pred javnošću treba odgovarati na argumente svog sagovornika.

Cjelokupnu emisiju “Prva tema” možete pogledati iz dva dijela u priloženim video sadržajima.

Video, 1. dio: Prva.rs

Video, 2. dio: Prva.rs

Vezane vijesti

U odnosu na Bakira, Dodika i Čovića: “Moglo bi se reći da sam teška sirotinja”

Zajednički kandidat opozicije, za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda bošnjačkog naroda, kazao je večeras da…

Plemenske poglavice žele nastaviti vladati “svako u svom entitetu”

Reakcije nakon zasjedanja i usvojenih zaključaka na jučerašnjem zasjedanju “Hrvatskog narodnog sabora” (HNS) u Mostaru pristižu i dalje,…

Bevanda u koordinaciji sa SNSD-om razvaljuje državne institucije BiH

Nakon sporne odluke Vjekoslava Bevande, ministra finansija i trezora u Vijeću ministara BiH, kojom je na niže nivoe…
Total
3
Share