“Baš sve sarajevske stranke imaju zajednički koncept protiv Republike Srpske”

Nebojša Radmanović @YouTube

Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH kazao je danas da se federalni političari, u finišu izborne kampanje, utrkuju ko će više napasti predsjednike Srbije i Hrvatske, Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića.

“Takva politika je loša, ne samo po dobrosusjedske, nego i za odnose unutar Bosne i Hercegovine, što zapravo pravi još veće podjele u zemlji”, smatra visokopozicionirani član SNSD-a.

Država bez entiteta

Radmanović je u intervjuu za “Srnu” također napomenuo da je “za sve sarajevske stranke, bez izuzetka, zajednički koncept protiv Republike Srpske“.

“U tom konceptu oni se zalažu za unitarnu BiH bez entiteta. Zbog toga i ne čude poruke u izbornoj kampanji poput ‘građanska država‘ ili ‘Bakir Izetbegović za predsjednika‘”, zaključio je Radmanović.

Vezane vijesti

Bisera Turković: “Rusija je važan energetski partner za BiH”

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Bisera Turković uoči razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom govorila je…

Prestrašeni Švicarci: “Sarajevski aerodrom – raj za sve varijante virusa korona”

Zbog jake magle, putnici na letu za Švicarsku morali su jučer otkazati let iz Sarajeva za Cirih koji…

Cvijanović: “U Bosni i Hercegovini nije bilo nikakvih agresija ili invazije”

Željka Cvijanović, predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), reagovala je danas na dokumentarni film “Sarajevo safari”, čiji je…
Total
0
Share