Baviti se Izbornim zakonom je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku

Saša Magazinović @YouTube

Iako ne mora zvučati da se ove dvije stvari sasvim slučajno dešavaju istovremeno, ipak je previše očita koincidencija da se “dvije opasne priče” intezivno dešavaju u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko mjeseci.

Priča o izmjenama Izbornog zakona BiH već je ušla u fazu u kojoj je sasvim jasno da do dogovora domaćih političkih stranaka, uz asistenciju stranog faktora, skoro sigurno neće doći do predviđenog krajnjeg roka – kraja januara 2022. godine.

Sličnog stava je i Saša Magazinović, poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH, koji je gostujući u programu “BHRT“-a kazao da će ova stranka najvjerovatnije izaći iz pregovora o izmjenama domaćeg Izbornog zakona.

“U trenucima kada se u državi dešava jedan plan secesije, viđen kroz Odluke Narodne skupštine RS, baviti se sada Izbornim zakonom je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku“, smatra Magazinović.

Privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH je kazao da “njegova stranka ne želi biti dio priče koja će stvoriti privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima“.

“Ovim namjeravamo poslati poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da ne želimo biti dio scenarija ‘Selo gori, a baba se češlja‘”, zaključio je Magazinović.

Video: YouTube

Komentariši
Vezane vijesti

Svaki četvrti građanin Hrvatske je porijeklom iz Bosne i Hercegovine

Nakon niza zanimljivih izjava u posljednje vrijeme, poput onih o “robotima”, te o “prebrojavanju”, predsjednik Stranke demokratske akcije…

Plan o uključivanju RS u “srpski svet” odložen za bolja vremena

Komentari na temu sastanka Vučića i Dodika, koji se u petak dogodio u Beogradu, i danas su aktuelni…

“Zahvaljujući” entitetu RS: Broj vojnika EUFOR-a u BiH se udvostručuje!?

Mirovna misija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, EUFOR, trebala bi u narednih nekoliko mjeseci biti pojačana dodatnim…
Total
0
Share