Baviti se Izbornim zakonom je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku

Saša Magazinović @YouTube

Iako ne mora zvučati da se ove dvije stvari sasvim slučajno dešavaju istovremeno, ipak je previše očita koincidencija da se “dvije opasne priče” intezivno dešavaju u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko mjeseci.

Priča o izmjenama Izbornog zakona BiH već je ušla u fazu u kojoj je sasvim jasno da do dogovora domaćih političkih stranaka, uz asistenciju stranog faktora, skoro sigurno neće doći do predviđenog krajnjeg roka – kraja januara 2022. godine.

Sličnog stava je i Saša Magazinović, poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH, koji je gostujući u programu “BHRT“-a kazao da će ova stranka najvjerovatnije izaći iz pregovora o izmjenama domaćeg Izbornog zakona.

“U trenucima kada se u državi dešava jedan plan secesije, viđen kroz Odluke Narodne skupštine RS, baviti se sada Izbornim zakonom je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku“, smatra Magazinović.

Privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH je kazao da “njegova stranka ne želi biti dio priče koja će stvoriti privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima“.

“Ovim namjeravamo poslati poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da ne želimo biti dio scenarija ‘Selo gori, a baba se češlja‘”, zaključio je Magazinović.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Dodik: “Neću podržati sankcije ni EU, niti bilo koga protiv Rusije”

Danas se konačno sa svojim stavovima u vezi sa ratom u Ukrajini oglasio i Milorad Dodik, član Predsjendištva…

Ne dozvoliti Karadžiću da proglasi pobjedu iz svoje zatvorske ćelije

Mnogi će se možda iznenaditi kada čuju da se danas, 26 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, mir u…

Dodik: “Ono što OHR radi godinama, sada radi i Ustavni sud BiH”

Nakon što je Ustavni sud BiH, na posljednjoj sjednici poništio niz zaključaka koji se tiču vraćanja nadležnosti sa…
Total
1
Share