“BiH treba decentralizovati i regionalizovati bez ikakvih etničkih obilježja”

Vuk Drašković @YouTube

Zanimljivo gostovanje imao je sinoć Vuk Drašković na “Face TV”, inače poznati srbijanski političar i pisac, te nekadašnji predsjednik najjače srbijanske opozicione stranke (SPO), danas toliko često spominjani kritičar aktuelne vlasti u Srbiji, ali i njihovih “satelita” u regionu.

Najviše je u Draškovićevom intervju ponovo bio zastupljen Milorad Dodik, ovaj put s razlogom, jer je predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda u posljednjih nekoliko mjeseci postao tema većine političara širom Evrope, ali i svijeta.

Drašković se posebno osvrnuo na Dodikove uporne zahtijeve o nekom “novom mirovnom sporazumu”, za koji on lično smatra da bi “doveo do novog rata, kojim bi možda nestala i sama Republika Srpska“.

Greška Bosne i Hercegovine je Milorad Dodik, sadašnji Dodik, koji hoće da ruši Dejton, te  da Republiku Srpsku, BiH i cijeli region gurne u provaliju”, konstatovao je Drašković.

Vlast spustiti bliže ljudima

Nekadašnji predsjednik SPO-a se dotakao i činjenice kojom se “nastoji plasirati priča da Dejton spriječava Bosnu i Hercegovinu da bude funkcionalna država

“Nigdje u Dejtonu ne piše da Hrvati moraju glasati za Hrvate, Bošnjaci za Bošnjake, Srbi za Srbe, a Ostali da ne glasaju ni za koga! Dejton otvara trasu za reforme u BiH koju treba decentralizovati, regionalizovati i vlast spustiti bliže ljudima, bez ikakvih etničkih obilježja“, zakljućio je na kraju Drašković.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Odgovor naroda”: Nemiri i incidenti u funkciji ostanka SDA na vlasti

Lidija Bradara, predsjednica entiteta Federacija BiH, izjavila je da ne odbacuje mogućnost nemira u ovom dijelu Bosne i…

“Nadam se da Plenković, za razliku od Dodika, ipak čita dokumente”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), kazao je danas da je izuzetno važna stvar da je…

Nevjerovatne tvrdnje iz RS: “Protivgradne rakete” su krive za sušu

Predsjednik udruženja mljekara entiteta Republika Srpska (RS), Vladimir Usorac, tvrdi da je za aktuelnu sušu u ovom dijelu…
Total
0
Share