“Bisera Turković je kriva što BiH nema kandidatski status za EU”

Željana Zovko @YouTube

Aktuelna zastupnica iz Republike Hrvatske u Evropskom parlamentu iz redova HDZ-a, te bivša ambasadorica BiH u Francuskoj, Španiji i Italiji, kazala je jučer da međunarodna zajednica konačno mora preuzeti odgovornost za ono što je činila proteklih 20-ak godina u Bosni i Hercegovini.

“Jedna od adresa za ispravljanje aktulenih odnosa u BiH je i visoki predstavnik Christian Schmidt, politička figura kakvu ostale države svijeta ne poznaju i koja ne može dugoročno biti dio države koja želi biti članica Evropske unije“, kazala je za “RTVHBŽeljana Zovko, dodajući da je za dio problema u BiH odgovoran i većinski narod u državi.

Bosna i Hercegovina bila je jako blizu kandidatskom statusu za Evropsku uniju, međutim desila se “promjena”, navodi zastupnica iz Hrvatske u Evropskom parlamentu.

Još jedna šansa

“Ubrzo su zbog svega onoga što su učinili bosanskohercegovački političari, odnosno političari iz većinskog naroda, prije svega ministrica vanjskih poslova (op.a. Bisera Turković), udaljili Bosnu i Hercegovinu od tog statusa“, smatra Zovko.

Na kraju je hrvatska europarlamentarka kazala da je zahvaljujući naporima Vlade Andreja Plenkovića i Evropskog parlamenta u kome je on članica, Bosna i Hercegovina dobila još jednu priliku.

Video: YouTube

Vezane vijesti

U Bosni i Hercegovini svečano otvoren – bankomat

Serija neobičnih, i očito samo za Bosnu i Hercegovinu svojstvenih “svečanih otvaranja” svega i svačega, nastavlja se i…

Haos na saobraćajnicama u BiH usljed snježne oluje

Veliko snježno nevrijeme, okarakterisano i kao oluja, u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo je veći dio Bosne i Hercegovine zbog…

“Vrijeme je da Dodiku odgovorimo i našli smo odgovor”

Poslanik njemačkog SPD-a u Bundestagu, Adis Ahmetović, krajem mjeseca novembra 2021. godine posjetio je Sarajevo, i to na…
Total
23
Share