Blokadama bi se HDZ pridružio Dodiku na raznim “crnim listama”

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Kao što je to i bilo jučer najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sinoć u Dubrovniku sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA).

Teme razgovora bile su aktuelna političko-sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini (BiH), kao i reforma izbornog zakona na kojoj najviše insistira lokalni bosanskohercegovački HDZ.

Hrvatska i dalje šalje snažnu poruku podrške BiH, odnosno njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti, kao i jačanju dobrosusjedskih odnosa”, kazao je hrvatski premijer.

Blokada države

Predsjednik SDA je ponovio, kao i mnogo puta do sada, da i dalje vjeruje u dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH, odnosno nastavku razgovora sa HDZ-om BiH.

Izbori se moraju održati. Ne vjerujem da će HDZ BiH učestvovati u nekim dramatičnim blokadama i time riskirati pridruživanje Dodiku na raznim ‘crnim listama'”, zaključio je Izetbegović u izjavi za medije.

Vezane vijesti

Izetbegović: “Hrvati dobro žive sa nama, nemaju problema”

Nakon što su danas u Sarajevu održali sastanak sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, predsjednici stranaka SDA i…

Studenticama koje su veličale ratne zločince Dodik će pomoći da studiraju u RS

Nakon što su se 11. jula na društvenim mrežama pojavile “screenshot fotografije” sa privatnih Instagram profila dvije studentice…

“Republici Srpskoj otimaju Elektroprivredu”

Radovan Kovačević, delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda (DN) Parlamentarne skupštine (PS) BiH, kazao je danas…
Total
0
Share