Blokadama bi se HDZ pridružio Dodiku na raznim “crnim listama”

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Kao što je to i bilo jučer najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sinoć u Dubrovniku sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA).

Teme razgovora bile su aktuelna političko-sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini (BiH), kao i reforma izbornog zakona na kojoj najviše insistira lokalni bosanskohercegovački HDZ.

Hrvatska i dalje šalje snažnu poruku podrške BiH, odnosno njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti, kao i jačanju dobrosusjedskih odnosa”, kazao je hrvatski premijer.

Blokada države

Predsjednik SDA je ponovio, kao i mnogo puta do sada, da i dalje vjeruje u dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH, odnosno nastavku razgovora sa HDZ-om BiH.

Izbori se moraju održati. Ne vjerujem da će HDZ BiH učestvovati u nekim dramatičnim blokadama i time riskirati pridruživanje Dodiku na raznim ‘crnim listama'”, zaključio je Izetbegović u izjavi za medije.

Vezane vijesti

Umjesto Srbiji, Republika Srpska se “okreće” Federaciji BiH

Kako su to objavili pojedini mediji u entitetu Republika Srpska (RS), otkazana je za danas najavljena sjednica vlada…

Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući…

Novalić o odlasku stanovništva: “Imali smo u planu uvesti ministarstvo mladih”

U vremenu kada skoro svaka druga mlada osoba u Bosni i Hercegovini (BiH) razmišlja o odlasku iz zemlje,…
Total
5
Share