Blokadama bi se HDZ pridružio Dodiku na raznim “crnim listama”

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Kao što je to i bilo jučer najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sinoć u Dubrovniku sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA).

Teme razgovora bile su aktuelna političko-sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini (BiH), kao i reforma izbornog zakona na kojoj najviše insistira lokalni bosanskohercegovački HDZ.

Hrvatska i dalje šalje snažnu poruku podrške BiH, odnosno njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti, kao i jačanju dobrosusjedskih odnosa”, kazao je hrvatski premijer.

Blokada države

Predsjednik SDA je ponovio, kao i mnogo puta do sada, da i dalje vjeruje u dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH, odnosno nastavku razgovora sa HDZ-om BiH.

Izbori se moraju održati. Ne vjerujem da će HDZ BiH učestvovati u nekim dramatičnim blokadama i time riskirati pridruživanje Dodiku na raznim ‘crnim listama'”, zaključio je Izetbegović u izjavi za medije.

Vezane vijesti

“Nije da Hrvati ne mogu biti izabrani, nego ih nema”

Još jedna tema promjene Izbornog zakona bila je tematika razgovora o načinu izbora pojedinih delegata iz konstutitivnih naroda…

Dodikova poruka Schmidtu: “Molimo Vas, idite kući, ugasite svjetlo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda odgovorio je danas na pismo koje mu je…

“BiH zaslužuje kandidatski status EU, kod nas je više ljudi poginulo”

Komentarišući nedodjeljivanje kandidatskog statusa od strane EU prema Bosni i Hercegovini (BiH), Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz…
Total
5
Share