Blokadama bi se HDZ pridružio Dodiku na raznim “crnim listama”

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Kao što je to i bilo jučer najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sinoć u Dubrovniku sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA).

Teme razgovora bile su aktuelna političko-sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini (BiH), kao i reforma izbornog zakona na kojoj najviše insistira lokalni bosanskohercegovački HDZ.

Hrvatska i dalje šalje snažnu poruku podrške BiH, odnosno njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti, kao i jačanju dobrosusjedskih odnosa”, kazao je hrvatski premijer.

Blokada države

Predsjednik SDA je ponovio, kao i mnogo puta do sada, da i dalje vjeruje u dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH, odnosno nastavku razgovora sa HDZ-om BiH.

Izbori se moraju održati. Ne vjerujem da će HDZ BiH učestvovati u nekim dramatičnim blokadama i time riskirati pridruživanje Dodiku na raznim ‘crnim listama'”, zaključio je Izetbegović u izjavi za medije.

Vezane vijesti

Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim…

Dodik: “Nismo mi ni bosanski ni hrvatski Srbi, već jedan narod”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda kazao je večeras u Novom Sadu, gdje je održano centralno obilježavanje…

Dodik: “Republika Srpska treba imati isti status kao Kosovo”

Nakon što je premijer Kosova Albin Kurti danas izjavio da je “Republika Srpska (RS) postala svojevrsni ruski Kaliningrad…
Total
5
Share