“Bosna i Hercegovina je bolesna, SAD i EU je godinama pogrešno liječe”

Dušanka Majkić @YouTube

Dušanka Majkić, delegat u Domu naroda parlamenta BiH iz reda srpskog naroda, kazala je danas da su predstavnici srpskog naroda u institucijama BiH ukazivali na stalne nasrtaje na Dejton i pozivali na dijalog među ključnim političkim akterima.

“Sve je to rađeno s ciljem iznalaženja dogovora na pitanja budućnosti BiH, ali nije bilo odgovora od strane Bošnjaka“, kazala je Majkić, dodajući da je jedina preostala mogućnost bila korištenje mehanizma zaštite kojim raspolaže Narodna skupština entiteta Republike Srpske (RS).

Nametanje ‘Inzkovog zakona’ bio jasan znak da tako dalje ne može. I to je bio razlog zbog kojeg predstavnici srpskog naroda ne učestvuju u radu Parlamentarne skupštine BiH, Vijeću ministara i Predsjedništva BiH“, dodala je delegatkinja u Domu naroda parlamenta BiH.

Šta BiH ima od međunarodne zajednice?

Prema njenim riječima, iako Christian Schmidt “ističe da su ‘međunarodna zajednica‘, EU, SAD i ‘samozvani visoki predstavnik‘ na istoj strani”, Majkić ističe da “to već traje 26 godina, i šta je BiH imala od toga“.

“Niko od njih i ne primjećuje da je Bosna i Hercegovina bolesna, a da je oni godinama pogrešno liječe. Sa bonskim ovlaštenjima ili bez njih, Schmidt neće ništa dobro donijeti ovoj zemlji“, zaključila je Majkić.

Vezane vijesti

Ne postoji problem između Bošnjaka i Hrvata, nego između SDA i HDZ-a

Reagujući na jučerašnje zaključke “Hrvatskog narodnog sabora” Bosne i Hercegovine (HNS BiH), iz Naše stranke danas navode da…

“Dodik je dobio ponudu da se vrati u institucije i prihvati Inzkov zakon”

Mladen Ivanić, počasni predsjednik “Partije demokratkog progresa” (PDP), smatra da bi avanturizam aktuelne vlasti u bosanskohercegovačkom entitetu Republika…

Da li će 10. juna “ponovo” biti formirana Vojska Republike Srpske

Govoreći danas o godišnjici formiranja Vojske Republike Srpske (VRS), član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog…
Total
1
Share