“Bosna i Hercegovina je bolesna, SAD i EU je godinama pogrešno liječe”

Dušanka Majkić @YouTube

Dušanka Majkić, delegat u Domu naroda parlamenta BiH iz reda srpskog naroda, kazala je danas da su predstavnici srpskog naroda u institucijama BiH ukazivali na stalne nasrtaje na Dejton i pozivali na dijalog među ključnim političkim akterima.

“Sve je to rađeno s ciljem iznalaženja dogovora na pitanja budućnosti BiH, ali nije bilo odgovora od strane Bošnjaka“, kazala je Majkić, dodajući da je jedina preostala mogućnost bila korištenje mehanizma zaštite kojim raspolaže Narodna skupština entiteta Republike Srpske (RS).

Nametanje ‘Inzkovog zakona’ bio jasan znak da tako dalje ne može. I to je bio razlog zbog kojeg predstavnici srpskog naroda ne učestvuju u radu Parlamentarne skupštine BiH, Vijeću ministara i Predsjedništva BiH“, dodala je delegatkinja u Domu naroda parlamenta BiH.

Šta BiH ima od međunarodne zajednice?

Prema njenim riječima, iako Christian Schmidt “ističe da su ‘međunarodna zajednica‘, EU, SAD i ‘samozvani visoki predstavnik‘ na istoj strani”, Majkić ističe da “to već traje 26 godina, i šta je BiH imala od toga“.

“Niko od njih i ne primjećuje da je Bosna i Hercegovina bolesna, a da je oni godinama pogrešno liječe. Sa bonskim ovlaštenjima ili bez njih, Schmidt neće ništa dobro donijeti ovoj zemlji“, zaključila je Majkić.

Vezane vijesti

OHR: Izborna reforma u BiH nije pitanje za Zorana Milanovića

Ured visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasio se danas reakcijom na jučerašnje izjeve predsjednika Hrvatske…

“Protesti nezadovoljnih radnika u BiH su prošlost”

Svoju novu predizbornu tribinu, u vrijeme dok još uvijek nije niti zvanično počela izborna kampanja u Bosni i…

“Bakir Izetbegović ne želi da Hrvat zapovijeda specijalnom policijom”

Trakavica oko izbora direktora Federalne uprave policije (FUP), kao i većine drugih državnih službenika u Bosni i Hercetovini,…
Total
1
Share