“Bošnjacima niko neće nametati nepravedna rješenja, pa ni OHR”

Christian Schmidt @YouTube

Nova tribina Stranke demokratske akcije (SDA) održana je danas u Željeznom Polju, mjestu u opštini Žepče, javnosti poznatom po poplavama iz 2014. godine, koje su praktično uništile ovo selo.

“Što se nas Bošnjaka tiče, sve što mi želimo i što smo ikada željeli jeste da u miru živimo sa komšijama. Potrebni su nam mir, stabilnost, izgradnja, evropski i NATO put, bolja infrastruktura, zdravstvo i obrazovanje“, poručio je okupljenim građanima Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Guranje prsta u oko Palestincima

Govoreći o aktulenim događanjima u vezi sa porukama iz ambasade Izraela u vezi sa Izbornim zakonom u BiH, Izetbegović je kazao da je “Dragan Čović, ‘približavajući se drugoj strani’, smislio da gura prst u oko Palestincima priznavanjem Jeruzalema kao glavnog grada Izraela“.

To ni Ujedinjene nacije nisu priznale. Umjesto dogovora sa nama, stalno pokušavaju vršiti pritisak“, poručio je predsjednik SDA.

“Neće ni OHR”

Na kraju svog govora Izetbegović je poručio da Bošnjacima niko neće nametati nepravedna rješenja, pa ni OHR.

“Nisu svjetlo i mrak isti. Mali smo mi narod koji svoju sudbinu ponosno nosi. Odbranili smo se, nismo okaljali obraz i sve možemo postići uz Božiju pomoć“, zaključio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Temperature blizu 30 stepeni, stiže nam sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar…

Izetbegović: “Nikada nisam primio platu u punom iznosu”

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranske demokratske akcije (SDA), kazao je danas da nikada nije primio svoju platu u punom…

Iz rubrike “Samo u BiH”: Zgradi opštine Bileća isključena struja

Zbog nagomilanog duga za električnu energiju od 88.000 KM isključena je struja u zgradi opštine Bileća, što je,…
Total
4
Share