Cijenimo podršku BiH teritorijalnom integritetu Azerbejdžana tokom Domovinskog rata

Ilham Aliyev @YouTube

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev primio je danas zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseru Turković.

Ministrica Turković je prenijela pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića upućene šefu azerbejdžanske države.

Predsjednik Aliyev je još jednom pohvalio podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu Azerbejdžana i njegovoj zemlji tokom Domovinskog rata, nazvavši je važnim pokazateljem prijateljskih i partnerskih veza, zauzvrat “podržavši na isti način i Bosnu i Hercegovinu”.

“Armeni su uništili gradove, sela, historijske i vjerske spomenike tokom tridesetak godina okupacije na oslobođenim azerbejdžanskim teritorijama, ali se sada sve rekonstruiše i restauriše”, naglasio je Aliyev.

Uskoro otvaranje Ambasade BiH u Azerbejdžanu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine čestitala je predsjedniku Azerbejdžana na velikim postignućima njegove zemlje i istakla da je, “duboko impresionirana razvojnim procesom“.

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Džejhun Bayramov kazao je danas, nakon sastanka sa svojom kolegicom iz BiH, da će u Azerbejdžanu uskoro biti otvorena Ambasada Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Christian Schmidt: “BiH je još jedan korak bliže Evropi u infrastrukturnom smislu”

Nakon obustave letova zbog aktuelne pandemije virusa korona, niskotarifna kompanija “Wizz Air” odlučila je nastaviti letove na relaciji…

“Dodik je poznati mrzitelj BiH i Bošnjaka”

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH), komentarisao je danas aktuelnu političku situaciju,…

Plenković više politički ovisi o Čoviću, nego što Čović ovisi o njemu

Plenković ima vrlo sužen manevarski prostor, jer kao što znate on više politički ovisi o Draganu Čoviću, nego…
Total
1
Share