Cijenimo podršku BiH teritorijalnom integritetu Azerbejdžana tokom Domovinskog rata

Ilham Aliyev @YouTube

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev primio je danas zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseru Turković.

Ministrica Turković je prenijela pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića upućene šefu azerbejdžanske države.

Predsjednik Aliyev je još jednom pohvalio podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu Azerbejdžana i njegovoj zemlji tokom Domovinskog rata, nazvavši je važnim pokazateljem prijateljskih i partnerskih veza, zauzvrat “podržavši na isti način i Bosnu i Hercegovinu”.

“Armeni su uništili gradove, sela, historijske i vjerske spomenike tokom tridesetak godina okupacije na oslobođenim azerbejdžanskim teritorijama, ali se sada sve rekonstruiše i restauriše”, naglasio je Aliyev.

Uskoro otvaranje Ambasade BiH u Azerbejdžanu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine čestitala je predsjedniku Azerbejdžana na velikim postignućima njegove zemlje i istakla da je, “duboko impresionirana razvojnim procesom“.

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Džejhun Bayramov kazao je danas, nakon sastanka sa svojom kolegicom iz BiH, da će u Azerbejdžanu uskoro biti otvorena Ambasada Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

“Ukrajina neće ići putem Bosne i Hercegovine, i ne treba nas porediti sa njima”

Zamjenik šefa kabineta (OP) ukrajinskog predsjednika Igor Zhovkva uvjeravao je u intervjuu za lokalne medije da ta država…

“Republika Srpska na čelu sa SNSD-om nema nikakvu perspektivu”

Predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, komentarisao je danas izjavu pojedinih predstavnika vladajućih stranaka u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS)…

Dodik se ponaša kao otkačeni motor, 24. februara je bio spreman na secesiju

Bivši predsjednik SDP-a BiH, Zlatko Lagumdžija, kazao je danas da je balkanskim prostorima svojstven sindrom u kome “pojedinci…
Total
1
Share