Cijenimo podršku BiH teritorijalnom integritetu Azerbejdžana tokom Domovinskog rata

Ilham Aliyev @YouTube

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev primio je danas zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseru Turković.

Ministrica Turković je prenijela pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića upućene šefu azerbejdžanske države.

Predsjednik Aliyev je još jednom pohvalio podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu Azerbejdžana i njegovoj zemlji tokom Domovinskog rata, nazvavši je važnim pokazateljem prijateljskih i partnerskih veza, zauzvrat “podržavši na isti način i Bosnu i Hercegovinu”.

“Armeni su uništili gradove, sela, historijske i vjerske spomenike tokom tridesetak godina okupacije na oslobođenim azerbejdžanskim teritorijama, ali se sada sve rekonstruiše i restauriše”, naglasio je Aliyev.

Uskoro otvaranje Ambasade BiH u Azerbejdžanu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine čestitala je predsjedniku Azerbejdžana na velikim postignućima njegove zemlje i istakla da je, “duboko impresionirana razvojnim procesom“.

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Džejhun Bayramov kazao je danas, nakon sastanka sa svojom kolegicom iz BiH, da će u Azerbejdžanu uskoro biti otvorena Ambasada Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

“Borimo se za treći entitet, a Srbi nisu konstitutivni u hrvatskim kantonima”

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republike Srpske (RS), još jednom je ponovila da ne…

Južna interkonekcija – strateški energetski pravac hrvatskog naroda u BiH

U jučerašnjem saopštenju iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH još jednom se izražava zadovoljstvo brzom uspostavom vlasti u…

“Srbi se mogu suočiti sa istim krajem kao i Armenija”

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kao i separatistička i provokativna retorika Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH…
Total
0
Share