Cijenimo podršku BiH teritorijalnom integritetu Azerbejdžana tokom Domovinskog rata

Ilham Aliyev @YouTube

Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev primio je danas zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseru Turković.

Ministrica Turković je prenijela pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića upućene šefu azerbejdžanske države.

Predsjednik Aliyev je još jednom pohvalio podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu Azerbejdžana i njegovoj zemlji tokom Domovinskog rata, nazvavši je važnim pokazateljem prijateljskih i partnerskih veza, zauzvrat “podržavši na isti način i Bosnu i Hercegovinu”.

“Armeni su uništili gradove, sela, historijske i vjerske spomenike tokom tridesetak godina okupacije na oslobođenim azerbejdžanskim teritorijama, ali se sada sve rekonstruiše i restauriše”, naglasio je Aliyev.

Uskoro otvaranje Ambasade BiH u Azerbejdžanu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine čestitala je predsjedniku Azerbejdžana na velikim postignućima njegove zemlje i istakla da je, “duboko impresionirana razvojnim procesom“.

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Džejhun Bayramov kazao je danas, nakon sastanka sa svojom kolegicom iz BiH, da će u Azerbejdžanu uskoro biti otvorena Ambasada Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

“Željko Komšić je jedina nada za Republiku Srpsku”

Iako s jedne strane nadležni organi vlasti u entitetu Republika Srpska (RS) smatraju da Vijeće ministara BiH može…

“Washington Post”: Lider bosanskih Srba moli za Trumpov povratak, hvali Putina

Lider bosanskih Srba izjavio je u nedelju da se nada da će se bivši američki predsjednik Donald Tramp…

Čović ponovo obmanjuje javnost i međunarodne posrednike

Nakon neuspjelih pregovora oko izmjena Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini danas je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH,…
Total
1
Share