Čović je sve prešutio i zaboravio “za ljubav trećeg entiteta”

Milorad Dodik i Dragan Čović @Twitter

Rečenica koja će se predsjedniku HDZ-a BiH još dugo zamjerati, a najvjerovatnije upravo najviše od predstavnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jeste ona koja je izrečena danas na posebnoj sjednici Narodne Skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS).

Čuvajte Republiku Srpsku u kojoj uvijek vrata trebaju biti otvorena i za druga dva naroda”, kazao je danas između ostalog Dragan Čović, obraćajući se poslanicima NSRS sa skupštinske govornice entitetskog parlamenta u Banjaluci.

Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS, je ovim povodom kazao da je predsjednik HDZ-a BiH zapravo danas svojim izjavama “ponizio Hrvate iz ovog dijela Bosne i Hercegovine“.

Cilj – podjela Bosne i Hercegovine

“Od popisa iz 1991. godine kada je na području današnje RS živjelo je 144.129 Hrvata, odnosno 9,2 posto, došli smo do broja od 29.546 (2,4%) iz 2013. godine. Realno i optimistično gledajući sada tamo živi svega oko 15.000 Hrvata“, kazao je Salkić, dodajući da upravo “ovi brojevi, progon i ubistva Hrvata Krajine i Posavine nisu bile tema obraćanja Čovića u NSRS-u“.

Sve je prešućeno i zaboravljeno za ljubav trećeg entiteta i ostvarenja višegeneracijskog cilja o podjeli Bosne i Hercegovine“, zaključio je na kraju Salkić.

Vezane vijesti

“SDA nije spremna, po cijenu nereda, da se povuče sa vlasti”

Nakon što je danas Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, u govoru ispred zgrade OHR-a u…

Novi ambasadori BiH će “zastupati interese Republike Srpske”!?

Koliko državni političari u Bosni i Hercegovini, radeći to svejesno ili ne, zanemaruju pozicije na kojima se nalaze,…

Dodik ignorisao Schmidta / Dodik se rukovao i razgovarao sa Schmidtom

Koliko su mediji polarizovani u Bosni i Hercegovini, i nastoje svojoj publici prikazati određeni događaj na način kako…
Total
0
Share