Čović kritikuje partnere: “Kod ‘Osmorke’ postoji jako mnogo razmimoilaženja”

Dragan Čović @hrt.hr/screenshot

Nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da ne zagovara intervenciju visokog predstavnika Christian Schmidta kada je u pitanju formiranje izvršne vlasti u Federaciji BiH.

“Očekivali smo da ćemo još do kraja 2022. godine imati formirano Vijeće ministara BiH i Vladu Federacije BiH, međutim kako vrijeme odmiče imamo kod ‘Osmorke’ jako puno razmimoilaženja“, kazao je predsjednik HDZ-a BiH, dodajući da je riječ o “prilagođavanju potrebama biračkog tijela u FBiH“.

Legitimno predstavljanje

Prvi čovjek HDZ-a BiH je dodao da partneri ovoj stranci mogu biti svi oni koji razumiju da je Bosna i Hercegovina multietnička zemlja u kojoj se mora osigurati potpuna ustavna jednakost sva tri konstitutivna naroda.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice ne može donositi nikakve odluke koje neće do kraja uvažiti načelo legitimnog predstavljanja u Bosni i Hercegovini“, zaključio je Čović.

Vezane vijesti

U rodnom mjestu Ratka Mladića skoro da nema đaka

Sve manji broj đaka u osnovnim školama u Bosni i Hercegovini trend je koji je prisutan već više…

Dodik: “Teritorijalni integritet BiH ne smije niko da ugrožava”

Govoreći o današnjem sastanku u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu, na kome su učestvovali vodeći predstavnici entiteta, političkih…

“Putin potpuno hladnokrvo i brutalno podržava secesiju u BiH”

Tokom današnje rasprave u Bundestagu o Bosni i Hercegovini (BiH) mogli su se čuti mnogobrojni stavovi o stanju…
Total
0
Share