Čović o glasu protiv zakona o genocidu: “Ako je to nekoga povrijedilo, ja se izvinjavam”

Dragan Čović @YouTube

Nakon što je sa delegacijama EU i SAD završen prvi dio razgovora o promjenama izbornog zakona u BiH, novinarima se danas obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, navodeći da će do riješenja i dogovora po ovom pitanju možda doći tek za desetak ili petnaest dana.

“Očekivao da ćemo danas dogovoriti ključne modele, ali realno treba kazati, ništa nismo dogovorili. Postoji mogućnost da sredinom mjeseca nastavimo s još jednom rundom razgovora po ovom pitanju”, kazao je Čović.

Upitan da prokomentariše prije dva dana održanu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kada su članovi njegovog HDZ-a BiH glasali za povlačenje spornog zakona o genocidu, Čović navodi da se nada da više nikada neće biti doveden u poziciju da na takav način nešto odlučuje.

“Prvo taj zaključak neće ni proći. Ako je to nekoga povrijedilo ja se izvinjavam i nadam da više nikada nećemo morati da se okupljamo na takav način”, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH.

Vezane vijesti

Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek…

Vučić i Milanović “nastavljaju” Miloševićevu i Tuđmanovu politiku prema BiH

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, govorio je večeras između ostalog i o višegodišnjim…

Božo Ljubić pokazao svoje pravo lice

“Oj Turčine za nevolju kume i ti vlaše silom pobratime”, rečenica je koju je sinoć citirao Božo Ljubić,…
Total
1
Share