Čović o glasu protiv zakona o genocidu: “Ako je to nekoga povrijedilo, ja se izvinjavam”

Dragan Čović @YouTube

Nakon što je sa delegacijama EU i SAD završen prvi dio razgovora o promjenama izbornog zakona u BiH, novinarima se danas obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, navodeći da će do riješenja i dogovora po ovom pitanju možda doći tek za desetak ili petnaest dana.

“Očekivao da ćemo danas dogovoriti ključne modele, ali realno treba kazati, ništa nismo dogovorili. Postoji mogućnost da sredinom mjeseca nastavimo s još jednom rundom razgovora po ovom pitanju”, kazao je Čović.

Upitan da prokomentariše prije dva dana održanu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kada su članovi njegovog HDZ-a BiH glasali za povlačenje spornog zakona o genocidu, Čović navodi da se nada da više nikada neće biti doveden u poziciju da na takav način nešto odlučuje.

“Prvo taj zaključak neće ni proći. Ako je to nekoga povrijedilo ja se izvinjavam i nadam da više nikada nećemo morati da se okupljamo na takav način”, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH.

Vezane vijesti

Republika Srpska bi mogla postati “odmetnička država”, Čović dodatno usložnjava problem

Evropski parlament će danas raspravljati o stanju u Bosni i Hercegovini, kao i mogućim sankcijama pojedinim političarima u…

“Opet se pokušava ograničiti sloboda govora kao u komunizmu”

Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazović, komentarisao je nedavne “verbalne napade” na Islamsku zajednicu i njene…

Dodikova poruka Schmidtu: “Molimo Vas, idite kući, ugasite svjetlo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda odgovorio je danas na pismo koje mu je…
Total
0
Share