Čović otkrio karte: “U Herceg-Bosni bi bio moguć građanski koncept”

Dragan Čović @hdzbih.org

Danas je na Kupresu zasjedalo Predsjedništvo i Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine (BiH).

Dragan Čović, predsjednik ove sŧranke, izjavio je tim povodom kako nema kompromisa oko konstitutivnosti naroda, legitimnog predstavljanja i Ustava BiH.

Između ostalog, predsjednik HDZ-a BiH je dodao i kako hrvatski narod želi graditi modernu i evropsku Bosnu i Hercegovinu, te dati u njoj svoj puni doprinos.

Samo na nivou BiH ne može građanski koncept

Pa ipak, nekako najzanimljivija Čovićeva izjava bila je ona u kojoj je govorio o tome da su “konstitutivnost i domovi naroda ustavne kaŧegorije”.

“Ja bih bio sretniji da je u Ustavu BiH ostala Herceg-Bosna ili tri republike, ali nije. Danas bi bilo racionalnije pričati o građanskim konceptima da imamo tri federalne jedinice, u svakoj bi mogli biti zastupljeni građanski koncepŧi, i svi bi bili zadovoljni“, kazao je Čović.

Vezane vijesti

Broj nezaposlenih se drastično smanjuje, ali ne zbog zaposlenja u BiH

Koliko je izražena problematika zapošljavanja domaće radne snage možda najbolje pokazuju upravo objavljeni podaci “Agencije za rad i…

“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

Koliko političari mogu otići daleko sa svojim izjavama uvjeravajući prvo sebe, pa onda i sve ostale da je…

Ukinute akcize: Gorivo u BiH uskoro jeftinije i do 0,4 KM

Na prijedlog zastupnika SDP-a, danas je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) usvojio “Prijedlog zakona o…
Total
1
Share