Čović poziva na konačno “rješavanje pitanja Željka Komšića”

Dragan Čović @YouTube

Uoči novog zasjedanja “Hrvatskog narodnog sabora” (HNS) u Mostaru, danas je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović između ostalog komentarisao formiranje nove federalne vlade, ali i pitanje legitimnog izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

“Nova Vlada Federacije BiH bi trebala biti imenovana u roku od 15 dana po istoj koncepciji političkog saveza, odnosno partnerstva stranaka koje su potpisale sporazum za federalni i državni nivo vlasti”, kazao je Čović, dodajući da hrvatski narod u BiH ima svoju ustavnu jednakopravnost i pravo na legitimno predstavljanje na svim nivoima vlasti.

Predsjednik HDZ-a BiH je dodao kako vjeruje da će se nakon uspostave vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini konačno “stvoriti ambijent u kojem će se riješiti pitanje legitimnog izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda“.

Vezane vijesti

Crnogorski mediji: Marušić spriječio slavlje Bosne i Hercegovine

U okviru 3. kola Lige nacija, u grupi “B”, večeras su u Podgorici neriješenu utakmicu odigrale fudbalske reprezentacije…

“Situacija nije dobra, broj Hrvata u BiH više je nego prepolovljen”

Bivšeg kardinala, nadbiskupa vrhbosanskog Vinka Puljića, primio je danas u posjetu prvi čovjek Ličko-senjske županije u Hrvatskoj Ernest…

Stolac: Obnovljena porodična kuća tragično stradale Elmire Sefo

Stočanka Elmira Sefo (27) tragično je stradala 22. aprila u zemljotresu koji je pogodio Hercegovinu, nakon što se…
Total
1
Share