Cvijanović: “Još jedan u nizu dosadnih Bećirovićevih romana”

Suverenitet BiH “sporan” za Aleksandra Vučića @danas.ba/ilustracija

Nakon što je danas u svom saopštenju za medije član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović ponovo naglasio da “Srbija mora poštovati suverenitet Bosne i Hercegovine”, odnosno nakon što bh. mediji i pojedini bh. političari već godinama upozoravaju da Aleksandar Vučić u svojim javnim istupima uporno izbjegava upotrijebiti tu riječ, u zaštitu predsjednika Srbije odmah je stala Željka Cvijanović.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda smatra da njen kolega iz Predsjedništva “satire javnost raznim pisanim saopštenjima o tome šta je Vučić kazao, a šta nije“.

“Probleme stvaraju oni koji žele sukobe, jer u miru ne mogu biti ništa”

“Trčanje” u OHR

“I šta je to uopšte naljutilo bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da je morao sjesti za računar i napisati još jedan u nizu svojih dosadnih romana”, poručila je Cvijanović, prenosi “RTRS“.

Također je dodala da najnovijom posjetom rukovodstva Srbije ničim nije ugrožen suverenitet BiH.

“Međutim, nedostatak tog suvereniteta evidentno je pokazan jučerašnjim Bećirovićevim ‘trčanjem’ u OHR onog trenutka kada je Vučićeva posjeta i počela”, zaključila je Cvijanović.

Zašto Vučić nikada ne spominje “suverenitet Bosne i Hercegovine”

Vezane vijesti

“Hrvati ne žele živjeti u državi u kojoj dominiraju muslimani”

Mnoštvo medija sa hrvatskim predznakom u Bosni i Hercegovini danas je prenijelo vijest s naslovom “Hrvati ne žele…

Na koridi u Čevljanovićima (konačno) zabranjeni šatori sa plesačicama

Korida u Čevljanovićima je tradicionalni događaj borbe bikova koji se održava svake godine u selu Čevljanovići, u opštini…

“Zbog zagarantovane vlasti HDZ bi pristao da krade manje”

U svjetlu aktuelnih dešavanja sa izborom sudija Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, te višegodišnje “neaktivnosti” predsjednika Marinka…
Total
0
Share