Cvijanović: “Naša vizija Bosne i Hercegovine je vizija stabilne države”

Željka Cvijanović u posjeti Mađarskoj @YouTube

U vezi s događajima u Bosni i Hercegovini u prethodnih nekoliko mjeseci, pogotovo imajući u vidu svu retoriku iz manjeg bh. entiteta u vezi ss vraćanjem nadležnosti i mogućim otcjepljenjem RS od BiH, jako zanimljivo i “pozitivno” zvuče izjave najviših zvaničnika RS u posljednje vrijeme.

Kako su zvaničnici administracije SAD i EU u BiH, te pojedinih ambasada u ovoj državi “zaprijetili” najvišim zvaničnicima ovog entiteta sankcijama u vezi s njihovim mogućim budućim pravnim dejstvima u vezi s vraćanjem nadležnosti s nivoa države na entiŧet RS, zadnjih dana čujemo sasvim “drugačiju priču”.

Jednu od takvih izjava mogli smo čuti i od predsjednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović izrečene danas u vezi s 26. godišnjicom potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za Bosnu i Hercegovinu.

“Moramo i trebamo razgovarati”

Naša vizija Bosne i Hercegovine je vizija stabilne države u kojoj svako može da ostvaruje svoja prava u skladu sa Ustavom, u kojoj niko nikome ne smeta, u kojoj može i treba da se razgovara o svim važnim pitanjima“, kazala je između ostalog Cvijanović, niti u jednoj riječi ne osvrćući se na ne tako davnu retoriku iz ovog bh. entiteŧa u vezi s vraćanjem nadležnosti ili mogućim otcjepljenjem RS.

Podsjetimo, na današnji dan prije 26 godina u američkoj bazi “Wright-Patterson” u Daytonu (Ohio) potpisan je Dejtonski mirovni sporazum, čime je okončan četverogodišnji rat u Bosni i Hercegovini i uspostavljen njen usŧavno-pravni poredak.

Vezane vijesti

“Diktatorske ambicije Sebije Izetbegović”

Sabina Ćudić, kandidatkinja na izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH, obratila se putem svog Facebook profila Sebiji Izetbegović, direktorici…

BiH: 1 KM mjesečne naknade – ogromna zarada za mobilne operatere

Nakon što je prije dva dana objavljena informacija da će svi operateri mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini…

Crnogorski mediji: Marušić spriječio slavlje Bosne i Hercegovine

U okviru 3. kola Lige nacija, u grupi “B”, večeras su u Podgorici neriješenu utakmicu odigrale fudbalske reprezentacije…
Total
0
Share