Cvijanović: “Ne želim da budem bosanski funkcioner”

Željka Cvijanović @Instagram

Željka Cvijanović, kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazala je večeras, tokom predizbornog skupa SNSD-a u Bosanskoj/Kozarskoj Dubici, da se pozicija entiteta Republike Srpske (RS) mora štiti na bilo kojoj poziciji u Sarajevu.

“Za sebe sigurno znam da ću u Sarajevu biti funkcioner i političar Republike Srpske, a ne sarajevski političar ili bosanski funkcioner“, kazala je kandidatkinja SNSD-a za Predsjedništvo BiH, dodajući da su “njene obaveze jedino prema narodu koji je bira na teritoriji entiteta RS”.

“Glas” iz RS-a

U oviru vanjskopolitičkog predstavljanja Bosne i Hercegovine, Cvijanović smatra da se u tom pravnom okviru mora čuti i vidjeti glas entiteta RS.

Podsjetimo, predizborni skup SNSD-a u Bosanskoj/Kozarskoj Dubici započeo je intoniranjem himni i minutom šutnje za sve poginule borce iz RS u proteklom ratu, u kome je ovaj kraj, kako je navedeno u najavi skupa, “odbranjen od hrvatske agresije u septembru 1995. godine”.

Vezane vijesti

Ne postoji problem između Bošnjaka i Hrvata, nego između SDA i HDZ-a

Reagujući na jučerašnje zaključke “Hrvatskog narodnog sabora” Bosne i Hercegovine (HNS BiH), iz Naše stranke danas navode da…

“Greška je što su SAD i Velika Britanija na strani muslimana u BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas je upriličio pres-konferenciju na kojoj je tema bila…

“70 posto poreza se prikupi tamo gdje su Bošnjaci, gdje se mi nešto pitamo”

Zadnjeg dana mjeseca jula predsjednik SDA Bakir Izetbegović, tokom tribine svoje stranke u Gradačcu, održao je do sada…
Total
0
Share