“Da li je Dodik javnosti i narodu objasnio šta nas to čeka”

Mirko Šarović @YouTube

Petak 10. decembar, još jedan historijski dan u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno u njenom manjem entitetu, Republici Srpskoj (RS).

Predstavnici opozicije najavili su da će u svakom slučaju prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici entitetske skupštine o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, iako će biti u neravnopravnom položaju zbog ograničenog vremena za izlaganje.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, smatra da predstavnici opozicije sutra ne trabaju da šute, te da jasno trebaju da iznesu svoj stav u procesu koji je započeo Milorad Dodik i njegov SNSD.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelokupnog naroda. Pitanje je da li su svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlače i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka?”, kazao je Šarović gostujući u programu “BN“, televizije, te dodao:

“Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti?”

Predsjednik SDS-a smatra da se “ide ‘grlom u jagode’“, odnosno da je “sve kreirano u jednoj glavi jednog čovjeka i da je to strašno loše za cijelu Republiku Srpsku“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Višković za svoju “uvećanu” platu može kupiti 1.300 litara goriva

Kako skoro svaki gradonačelnik, pa čak i većina načelnika u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), ima veću platu…

Dodik: “Mi se samo štitimo od velikobošnjačkog nacionalizma i radikalizma”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda kazao je danas da u entitetu Republika Srpska nisu separatisti, već…

Plemenske poglavice žele nastaviti vladati “svako u svom entitetu”

Reakcije nakon zasjedanja i usvojenih zaključaka na jučerašnjem zasjedanju “Hrvatskog narodnog sabora” (HNS) u Mostaru pristižu i dalje,…
Total
1
Share