“Da li je Dodik javnosti i narodu objasnio šta nas to čeka”

Mirko Šarović @YouTube

Petak 10. decembar, još jedan historijski dan u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno u njenom manjem entitetu, Republici Srpskoj (RS).

Predstavnici opozicije najavili su da će u svakom slučaju prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici entitetske skupštine o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, iako će biti u neravnopravnom položaju zbog ograničenog vremena za izlaganje.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, smatra da predstavnici opozicije sutra ne trabaju da šute, te da jasno trebaju da iznesu svoj stav u procesu koji je započeo Milorad Dodik i njegov SNSD.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelokupnog naroda. Pitanje je da li su svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlače i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka?”, kazao je Šarović gostujući u programu “BN“, televizije, te dodao:

“Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti?”

Predsjednik SDS-a smatra da se “ide ‘grlom u jagode’“, odnosno da je “sve kreirano u jednoj glavi jednog čovjeka i da je to strašno loše za cijelu Republiku Srpsku“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Čović hitnim prijedlogom zakona želi sebi obezbijediti izbor u Predsjedništvo BiH!?

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) u utorak bi na sjednici po hitnoj proceduri trebao razmatrati…

Francuski mediji: Viktor Orban nije dobrodošao u Sarajevo

Bosanskohercegovačka strana otkazala je sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom koji je bio zakazan za 25. januar u…

“Predstavnici HDZ-a prijete problemima na jugu Bosne i Hercegovine”

Nakon što je danas u Sarajevu završen sastanak političkih lidera u zgradi OHR-a u vezi sa odlukama koje…
Total
1
Share