“Da li je Dodik javnosti i narodu objasnio šta nas to čeka”

Mirko Šarović @YouTube

Petak 10. decembar, još jedan historijski dan u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno u njenom manjem entitetu, Republici Srpskoj (RS).

Predstavnici opozicije najavili su da će u svakom slučaju prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici entitetske skupštine o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, iako će biti u neravnopravnom položaju zbog ograničenog vremena za izlaganje.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, smatra da predstavnici opozicije sutra ne trabaju da šute, te da jasno trebaju da iznesu svoj stav u procesu koji je započeo Milorad Dodik i njegov SNSD.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelokupnog naroda. Pitanje je da li su svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlače i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka?”, kazao je Šarović gostujući u programu “BN“, televizije, te dodao:

“Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti?”

Predsjednik SDS-a smatra da se “ide ‘grlom u jagode’“, odnosno da je “sve kreirano u jednoj glavi jednog čovjeka i da je to strašno loše za cijelu Republiku Srpsku“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Izetbegović: “Tri puta je porastao izvoz oružja, porasle su plaće i penzije”

Jučer je u Ilijašu održana nova tribina Stranke demokratske akcije (SDA), a jedna od tema o kojoj je…

Novalić o odlasku stanovništva: “Imali smo u planu uvesti ministarstvo mladih”

U vremenu kada skoro svaka druga mlada osoba u Bosni i Hercegovini (BiH) razmišlja o odlasku iz zemlje,…

Ponovo odgođeno “plaćanje ulaska” u Evropsku uniju za građane BiH!?

ETIAS, novi evropski sistem za registraciju putnika koji ulaze u šengensku zonu i bez kojeg državljani trećih zemalja…
Total
0
Share