“Da li je Dodik javnosti i narodu objasnio šta nas to čeka”

Mirko Šarović @YouTube

Petak 10. decembar, još jedan historijski dan u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno u njenom manjem entitetu, Republici Srpskoj (RS).

Predstavnici opozicije najavili su da će u svakom slučaju prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici entitetske skupštine o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, iako će biti u neravnopravnom položaju zbog ograničenog vremena za izlaganje.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, smatra da predstavnici opozicije sutra ne trabaju da šute, te da jasno trebaju da iznesu svoj stav u procesu koji je započeo Milorad Dodik i njegov SNSD.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelokupnog naroda. Pitanje je da li su svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlače i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka?”, kazao je Šarović gostujući u programu “BN“, televizije, te dodao:

“Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti?”

Predsjednik SDS-a smatra da se “ide ‘grlom u jagode’“, odnosno da je “sve kreirano u jednoj glavi jednog čovjeka i da je to strašno loše za cijelu Republiku Srpsku“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Kompromis”: Na pomolu sporazum Hrvata i Bošnjaka o Izbornom zakonu

Još jedni historijski pregovori dešavaju se u Bosni i Hercegovini, ovaj put u Neumu, gdje domaće stranke uz…

Karamatić “potvrdio” Čovićevu najavu blokade izbora u oktobru

Govoreći sinoć o temi izbora u oktobru ove godine, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je “da su…

“Ako BiH uđe u NATO, Rusija će reagovati ako joj to bude prijetnja”

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Igor Kalabuhov, kazao je da BiH ima pravo odlučiti da li…
Total
1
Share