Da li su mađarski oklopni transporteri u BiH podrška Dodiku i Čoviću?

Dragan Čović i Milorad Dodik @YouTube

Pojedini bh. mediji objavili su informaciju da je 9. augusta na Graničnom prijelazu Svilaj, iz pravca Hrvatske, primjećen veći konvoj Vojske Mađarske koji je činilo nekoliko oklopnih transportera natovarenih na kamione.

Da li je pravi razlog taj što će Mađarska uskoro preuzeti komandu nad snagama EUFOR-a od Austrije, nije poznato, pogotovo jer su još ranije austrijski mediji objavili informaciju da će novi komandant EUFOR-a u BiH biti mađarski general-major Laszlo Sticz.

Preko transportera do izbornog zakona!?

Austrijski “Der Standard” također navodi da bi dolaskom Mađarske na čelo EUFOR-a moglo doći i do problema unutar same BiH, a sve zbog “neliberalne i autokratske” Orbanove vlasti u Mađarskoj koja daje vidnu podršku predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku, ali i podrške ministra vanjskih poslova Mađarske Pétera Szijjárta predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

Tim povodom “Slobodna Bosna” navodi da ostaje da se vidi da li su mađarski oklopni transporteri, inače još iz doba SSSR-a, zapravo podrška iredentističkim i separatističkim tendencijama Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Vezane vijesti

Novalić ponovo “dijeli pare”: Po 100 KM za demobilisane borce?

Iako je podjela novca određenim grupama korisnika u Bosni i Hercegovini isključivo do sada bila vezana za vrijeme…

“Greška je što su SAD i Velika Britanija na strani muslimana u BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas je upriličio pres-konferenciju na kojoj je tema bila…

Od Beča do Međugorja: Geri i Slavko pješače 870 kilometara

Dvojica Bečlija su u mirovnoj misiji od kraja februara, kada u odlučili prepješačiti 870 kilometara do poznatog bosanskohercegovačkog…
Total
0
Share