Dječija kupatila UKC-a Republike Srpske izgledaju kao da su “crna rupa”

Kupatilo s Dječije pulmologije UKC RS @gerila.info/čitatelj

Fotografije dječjeg odjela pulmologije na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci, koje su ovih dana dospjele u javnost, rijetko koga mogu ostaviti ravnodušnim, pogotovo ako znamo da se radi o mjestu gdje borave bolesna djeca.

Dobro veče banjalučki klinički centre. Dječija pulmologija 21 vijek. Spavate li mirno“, riječi su jednog od roditelja koji je nedavno svoje dijete odveo u najveću kliničku ustanovu bh. entiteta RS, gdje su ga “dočekale” oronule i zapuštene dječije prosŧorije.

Kako je vidljivo na priloženim fotografijama, mokri čvorovi s dječijeg odjela pulmologije banjalučkog UKC-a RS su u blago rečeno u katastrofalnom stanju, što pogoŧovo naši najmlađi sugrađani nikako nisu zaslužili.

Novca ima (samo) za parking

Kupatilo s Dječije pulmologije UKC RS @gerila.info/čitatelj

Kako navodi “Gerila“, javnost u ovom dijelu Bosne i Hercegovine se s pravom pita “kako je moguće da godinama nema novca za toalete na UKC-u RS, a imaju milioni maraka za parking ispred ovog objekŧa”, odnosno “zašto kupatila za porodilje i najmlađe pacijente izgledaju kao da su ‘crna rupa’“.

Vezane vijesti

Semir Efendić novi premijer Kantona Sarajevo!?

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske Opštine Stari Grad i jedan od osnivača Narodnog evropskog saveza (NES) BiH govorio je…

OHR “pita” RS: Da li vam je važno članstvo u Evropskoj uniji?

Kako prenose pojedini mediji iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), iz kancelarije visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta…

Struja za domaćinstva u Federaciji BiH poskupljuje čak 20 posto!?

Još od samog početka protesta rudara u Federaciji BiH, kao prva stavka u njihovim zahtjevima isticalo se uvezivanja…
Total
0
Share