“Doboj je sav prodat firmama iz Federacije BiH”

Miladin Stanić @YouTube

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini entiteta Republike Srpske (RS) kazao je danas da ova stranka i dalje ne priznaje odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (BiH) prema kojoj su šume u ovom dijelu BiH vlasništvo države.

Pa ipak, mnogo osjetljivija tema o kojoj je danas govorio Miladin Stanić jeste aktuelna dokapitalizacija Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), u čiju se priču “uplela i Vlada FBiH“, za koju ovaj istaknuti član SDS-a smatra željom da se “vrate opljačkana sredstva“.

“Imaju i drugi načini za nabavku novca osim prodaje obveznica”, kazao je Stanić, tvrdeći da firme iz Federacije BiH odavno kupuju imovinu RS, a kao najtipičniji primjer naveo je grad Doboj.

“Završićemo kao Srbi na Kosovu”

Doboj je sav prodat Federaciji BiH. Mi ćemo kao narod, ukoliko ne dođemo do odgovorne vlasti, proći kao naš narod na Kosovu“, dodao je Stanić, objasnivši sve činjenicom da je ogroman broj nekretnina u Doboju odavno prodat federalnim firmama.

Kako Elektroprivreda BiH odjednom ima novac za HET, a nema za rudare

“Ja ne govorim protiv prodaje, ja govorim o stanju u koje smo dovedeni. Mi smo lošiji dio BiH. Stalno se priča da smo bolji dio, ali federalne firme imaju bolje pokazatelje i kupuju imovinu po RS”, zaključio je Stanić.

Vezane vijesti

Izetbegović želi da SDA, SDP i HDZ prave vlast u Federaciji BiH

Nakon što je SDP BiH ostao bez ijednog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, došlo je…

Zajedničkim snagama, opozicija i Schmidt, žele srušiti Dodika

Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH, smatra da su predstavnici opozicije iz bosanskohercegovačkog entiteta Republike…

“Ako Dodik ovako nastavi, to je put prema ukidanju Republike Srpske”

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović kazao je jučer da je ustavni sistem Federacije BiH takav da…
Total
1
Share