“Doboj je sav prodat firmama iz Federacije BiH”

Miladin Stanić @YouTube

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini entiteta Republike Srpske (RS) kazao je danas da ova stranka i dalje ne priznaje odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (BiH) prema kojoj su šume u ovom dijelu BiH vlasništvo države.

Pa ipak, mnogo osjetljivija tema o kojoj je danas govorio Miladin Stanić jeste aktuelna dokapitalizacija Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), u čiju se priču “uplela i Vlada FBiH“, za koju ovaj istaknuti član SDS-a smatra željom da se “vrate opljačkana sredstva“.

“Imaju i drugi načini za nabavku novca osim prodaje obveznica”, kazao je Stanić, tvrdeći da firme iz Federacije BiH odavno kupuju imovinu RS, a kao najtipičniji primjer naveo je grad Doboj.

“Završićemo kao Srbi na Kosovu”

Doboj je sav prodat Federaciji BiH. Mi ćemo kao narod, ukoliko ne dođemo do odgovorne vlasti, proći kao naš narod na Kosovu“, dodao je Stanić, objasnivši sve činjenicom da je ogroman broj nekretnina u Doboju odavno prodat federalnim firmama.

Kako Elektroprivreda BiH odjednom ima novac za HET, a nema za rudare

“Ja ne govorim protiv prodaje, ja govorim o stanju u koje smo dovedeni. Mi smo lošiji dio BiH. Stalno se priča da smo bolji dio, ali federalne firme imaju bolje pokazatelje i kupuju imovinu po RS”, zaključio je Stanić.

Vezane vijesti

Pileći file 14 KM, Novalić tvrdi da je ekonomija FBiH najveća u historiji

Govoreći danas na otvaranju 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić…

Bakir mi je reako: “Ako ti ja budem pomagao, tek si onda naj*bao!”

Legendarni komandant Drugog bataljona “Prve podrinjske brigade” Armije Republike BiH, Murat Šabanović, zaplakao je večeras tokom svog gostovanja…

“Takvo ministastvo unutrašnjih poslova RS ne treba da postoji”

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas o ulozi i odgovornosti Ministarstva unutrašnjih poslova…
Total
1
Share