Dodik glasao i protiv pontonskog mosta Istočnoj Ilidži

Tačke dnevnog reda na sjednici Predsjedništva BiH @Twitter

Iako su članovi vladajuće koalicije iz entiteta RS, odnosno njegovog SNSD-a itekako aktivni u radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH), to izgleda uopšte ne važi za predsjednika te stranke, Milorada Dodika.

I danas je na sjednici Predsjedništva BiH, održanoj u Sarajevu, član najvišeg državnog organa iz reda srpskog naroda, ponovo glasao protiv svih odluka koje su bile na dnevnom redu, poput imenovanja ambasadora ili zaključaka međunarodnih ugovora.

Međutim, Dodik je danas glasao i protiv toga da se stanovnicima Istočne Ilidže, u entitetu Republka Srpska, ustupi i postavi privremeni pantonski most.

“Nije ga briga”

Da li je razlog taj što je zahtjev upućen na ime Oružanih snaga BiH, ili jednostavno Dodika nije bilo briga o kome se na terenu radi, ostaće nepoznato.

Osim pomoći za Istočnu Ilidžu, Dodik je glasanjem protiv svih tačaka dnevnog na jednoj od ranijih sjednica Predsjedništva BiH uskratio i neophodnu međunarodnu pomoć za četiri bolnice u entitetu RS.

Vezane vijesti

Čović odao počast za 137 ubijenih mostarskih Židova, ali…

Kako je saopšteno iz Ureda zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, danas je Dragan Čović učestvovao na…

“Trivić ne bi znala voditi četiri stana u haustoru, a kamoli Republiku Srpsku”

Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a, kazao je danas da je nakon oktobarskih izbora bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska potreban…

Rusija povećava broj obrazovnih stipendija za Bosnu i Hercegovinu

Rusija namjerava u narednoj akademskoj godini povećati za 50% kvote za studente iz Bosne i Hercegovine za studiranje…
Total
11
Share