Dodik glasao i protiv pontonskog mosta Istočnoj Ilidži

Tačke dnevnog reda na sjednici Predsjedništva BiH @Twitter

Iako su članovi vladajuće koalicije iz entiteta RS, odnosno njegovog SNSD-a itekako aktivni u radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH), to izgleda uopšte ne važi za predsjednika te stranke, Milorada Dodika.

I danas je na sjednici Predsjedništva BiH, održanoj u Sarajevu, član najvišeg državnog organa iz reda srpskog naroda, ponovo glasao protiv svih odluka koje su bile na dnevnom redu, poput imenovanja ambasadora ili zaključaka međunarodnih ugovora.

Međutim, Dodik je danas glasao i protiv toga da se stanovnicima Istočne Ilidže, u entitetu Republka Srpska, ustupi i postavi privremeni pantonski most.

“Nije ga briga”

Da li je razlog taj što je zahtjev upućen na ime Oružanih snaga BiH, ili jednostavno Dodika nije bilo briga o kome se na terenu radi, ostaće nepoznato.

Osim pomoći za Istočnu Ilidžu, Dodik je glasanjem protiv svih tačaka dnevnog na jednoj od ranijih sjednica Predsjedništva BiH uskratio i neophodnu međunarodnu pomoć za četiri bolnice u entitetu RS.

Vezane vijesti

“Ne dao Bog da nam dođe Čović” u Predsjedništvo BiH

Akademik, prof. dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik “Bosanske akademije nauka i umjetnosti” (BANU) i odnedavni član Socijaldemokratske partije (SDP)…

“Izmišljaju, lažu i petljaju da RS otima nadležnosti od BiH”

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kazao je danas da će fokus političke borbe u BiH…

Novalić o odlasku stanovništva: “Imali smo u planu uvesti ministarstvo mladih”

U vremenu kada skoro svaka druga mlada osoba u Bosni i Hercegovini (BiH) razmišlja o odlasku iz zemlje,…
Total
0
Share