Dodik (ipak) u potrazi za novcem: “Sloboda nikad nije jeftina”

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Iako se većina bh. medija danas isključivo fokusirala na izjavu člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda da mu “sankcije ništa ne mogu”, njegova popratna izjava kao da je ostala u sasvim drugom planu.

Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu komentarisao najavu koja stiže iz Njemačke u vezi sankcija prema njemu lično, navodeći da “njega ništa ne obavezuje što govore njemački zvaničnici“.

“Pet godina nema aranžmana MMF-a zato što (op.a. stranci) politički traže da mi centralizujemo još pet nekih oblasti. Mi kažemo nećemo, nemojte nam davati pare sa kamatama i još uslovljavati nas politički”, kazao je Dodik danas okupljenim novinarima, objašnjavajući na koji način Republika Srpska “nabavlja” očito prijeko potreban joj novac.

Mi nakon toga fino odemo i na Londonskoj berzi obezbijedimo neki novac“, objasnio je Dodik, navodeći da pored navedene “ima još berzi na svijetu, nije to jedina berza“.

“Možda malo skuplje, ali sloboda nikad nije jeftina“, zaključio  je Dodik.

Vezane vijesti

Lovrinović: “Ako Bošnjaci žele građansku, neka prave svoju državu”

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je kako bošnjački političari, posebno iz…

Slijedi “pakleni” vikend u BiH, u Mostaru temperature 44 stepena Celzijusa

Da se vrijeme, odnosno klima itekako promijenila, svjedoci smo skoro svake godine dok brojimo sve više i više…

Suočen sa činjenicama i istinom, Dodik uvijek pokušava diskreditovati protivnika

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), poručio je danas da je spreman razgovarati sa urednicima medija…
Total
1
Share