Dodik je dobio Erdoganov poziv, a nijedan muslimanski zvaničnik iz Federacije BiH nije

Srđan Mazalica @YouTube

Govoreći o “uspjehu izlaska bh. entiteta Republike Srpske na međunarodnu scenu”, nakon što je entitetski predsjednik Milorad Dodik nedavno prisustvovao ceremoniji inauguracije turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Ankari, mnogi političari iz ovog dijela Bosne i Hercegovine takav čin smatraju “ispravnom zvaničnom politikom”.

Prisustvo rukovodstva RS na Erdoganovoj inauguraciji za Srđana Mazalicu, poslanika vladajućeg SNSD-a u entitetskoj skupštini, predstavlja značajan izlazak ovog bh. entiteta na međunarodnu scenu.

“Dijele istu vjeru, veze i tradiciju”

Turska, kao važan ekonomski partner Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, jedna je od velikih država svijeta koja se opire ideologiji zapadnog neoliberalizma“, smatra Mazalica.

Poslanik SNSD-a je za “RTRS” posebno naglasio činjenicu da niti jednom zvaničniku iz Federacije BiH nije upućen sličan poziv.

“To da niko nije dobio poziv iz Federacije BiH u kojoj živi velika muslimanska većina, koja dijeli istu vjeru sa Turskom i za koju ih vežu historijske veze i zajednička tradicija, dovoljno govori”, zaključio je Mazalica.

Vezane vijesti

Vojnici Oružanih snaga BiH zajedno sa Amerikancima na vojnim vježbama u Gruziji

U Gruziji će više od 2.400 vojniksa učestvovati u multinacionalnim vježbama “Noble Partner 2022” (“Vrijedni partner 2022”) zajedno…

Radmanović i Cvijanović se uveliko pripremaju za stanje nakon Dodika

Bivši potpredsjednik SNSD-a, kazao je jučer da će “ogroman broj članova ove stranke glasati protiv Željke Cvijanović na…

Dio Sarajlija protiv Povorke ponosa: “Ukrali ste dugu”

Protestni skup oko pedesetak građana, koji se danas održao ispred Sebilja na sarajevskoj Baščaršiji, imao je za cilj…
Total
0
Share