Dodik je malo nervozan: “Prepao se negativnog ambijenta i traži izlaznu varijantu”

Mladen Ivanić @YouTube

Koliko je teško objasniti gdje i kuda ide trenutna politika Milorada Dodika u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti, možda je najbolje opisao Mladen Ivanić, nekadašnji član Predsjedništa BiH iz reda spskog naroda i počasni predsjednik PDP-a.

Ivanić smatra da predsjednik SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda pred sobom ima dvije alternative.

“Prva je da nastavi dalje ovo što je počeo, u vezi s vraćanjem svih 140 nadležnosti. Ako osjeti da postoji mekan prostor, mislim da će to uraditi do kraja, ali sve što zadnjih dana govori zapravo pokazuje da se okreće drugoj mogućoj alternativi”, smatra Ivanić.

Kao drugu Dodikovu alternativu Ivanić vidi u njegovom traganju za nečim što će “dobiti” i onda to proglasiti svojom velikom pobjedom.

Nervozan i strašiv

“Imam osjećaj da se Dodik prepao ovog negativnog ambijenta koji je sam oko sebe kreirao i kao da traži izlaznu varijantu. Ranijih godina mu je to uspijevalo i biće zanimljivo vidjeti da li će ponovo naći sagovornike u predstavnicima međunarodnih institucija i SDA“, kazao je počasni predsjednik PDP-a.

Nekadašnji član Predsjedništa BiH iz reda spskog naroda smatra da je Dodik ovaj put ušao u jednu vrlo zapetljanu situaciju iz koje mu neće biti baš jednostavno izaći.

“Dobar dio ljudi iz SNSD-a radi Dodiku iza leđa”

“U uslovima kada nema izlaza, nema prostora, on tek tada postaje nervozan i onda je moguće da napravi ko zna kakve još radikalnije poteze“, zaključio je Ivanić.

Vezane vijesti

Skandal u Crkvi: Međugorski fenomen bi mogao biti lažan i bez ikakvog osnova

U Međugorju, četrdeset godina nakon prvih navodnih Gospinih ukazanja, nema ovjerenih čuda. Naime, od deset slučajeva pretpostavljenog čudesnog…

Dizel gorivo u RS se “može kupiti” i za 2,6 KM

Ono što se već sedmicama i mjesecima očekivalo, sve su prilike da se pojavilo u bosanskohercegovačkom entitetu Republika…

Ako je Zeljković na čelu Saveza, a Dodik je njegova rodbina, onda je jasno zašto igramo sa Rusijom

Nakon objave prvih informacija, a zatim i potvrde, da će fudbalska reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu 19. novembra…
Total
0
Share