Dodik je malo nervozan: “Prepao se negativnog ambijenta i traži izlaznu varijantu”

Mladen Ivanić @YouTube

Koliko je teško objasniti gdje i kuda ide trenutna politika Milorada Dodika u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti, možda je najbolje opisao Mladen Ivanić, nekadašnji član Predsjedništa BiH iz reda spskog naroda i počasni predsjednik PDP-a.

Ivanić smatra da predsjednik SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda pred sobom ima dvije alternative.

“Prva je da nastavi dalje ovo što je počeo, u vezi s vraćanjem svih 140 nadležnosti. Ako osjeti da postoji mekan prostor, mislim da će to uraditi do kraja, ali sve što zadnjih dana govori zapravo pokazuje da se okreće drugoj mogućoj alternativi”, smatra Ivanić.

Kao drugu Dodikovu alternativu Ivanić vidi u njegovom traganju za nečim što će “dobiti” i onda to proglasiti svojom velikom pobjedom.

Nervozan i strašiv

“Imam osjećaj da se Dodik prepao ovog negativnog ambijenta koji je sam oko sebe kreirao i kao da traži izlaznu varijantu. Ranijih godina mu je to uspijevalo i biće zanimljivo vidjeti da li će ponovo naći sagovornike u predstavnicima međunarodnih institucija i SDA“, kazao je počasni predsjednik PDP-a.

Nekadašnji član Predsjedništa BiH iz reda spskog naroda smatra da je Dodik ovaj put ušao u jednu vrlo zapetljanu situaciju iz koje mu neće biti baš jednostavno izaći.

“Dobar dio ljudi iz SNSD-a radi Dodiku iza leđa”

“U uslovima kada nema izlaza, nema prostora, on tek tada postaje nervozan i onda je moguće da napravi ko zna kakve još radikalnije poteze“, zaključio je Ivanić.

Vezane vijesti

Kratak je put od Vojske RS do Bakira Izetbegovića u Narodnoj skupštini

Do prije samo nekoliko sedmica jednostavno je bilo nemoguće zamisliti da bi se predsjednik SDA mogao pojaviti u…

Dvoje mladih obavljalo namaz na ulazu u mostarski tržni centar

Iako je i ranije bilo ovakvih slučajeva širom Bosne i Hercegovine, društvenim mrežama širi se još jedna snimka…

Sretna Nova 2022. godina

Sretnu Novu 2022. godinu želi vam portal Danas.ba. Pozivamo vas da nas i dalje pratite i redovno “čitate…
Total
5
Share