“Dodik je manipulator, mi smo glas razuma”

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Dobar dio intervjua predsjednika SDS-a ticao se ekonomskog stanja u kojem se nalazi entitet Republika Srpska (RS), za koju prvi čovjek najveće opozicione stranke, u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, smatra da “bez kredita ne može da živi”.

“Odavno upozoravam na rastuću, tihu i puzajuću finansijsku izolaciju RS, kojoj slijedi potpuni ekonomski slom“, kazao je Mirko Šarović u intervjuu za “Srpskainfo“.

“Jednokratna” Orbanova pomoć

Predsjednik SDS-a se dotakao i obećanja od 100 miliona eura, koje je (mađarski predsjednik) Vikrot Orban velikodušno ponudio kao “slamku spasa” za Milorada Dodika.

“Pod kojim je uslovima dat i šta je svrha ovog novca“, zapitao se Šarović, dodajući da nijedna jednokratna pomoć ne liječi ekonomiju jedne zemlje, već samo kratkoročno ublažava tegobe.

Igra patriotskim osjećanjima

Kako ova stranka nije glasala za nedavne zaklučke o tzv. “vraćanju nadležnosti” u Narodnoj skupštini (NS) RS, Šarović je samo potvrdio da SDS i dalje ne vjeruje onome što radi Milorad Dodik.

“Smatramo da je Dodik manipulator bez ozbiljne namjere da ostvari i realizuje zaključke NSRS. Njega interesuje samo vlast i igra s patriotskim osjećanjima građana”, dodao je predsjednik SDS-a, zaključujući ovu temu s time da je njegova stranka, za razliku od Dodika, “glas razuma i nečeg normalnog u ovoj zemlji što će građani prepoznati“.

Vezane vijesti

Čović ne želi BiH približiti Briselu, ali zato voli tamo “skrhati pare”

Prijedlog zakona o spriječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine (BiH) oboren je danas na sjednici Ustavnopravne…

“BiH može biti jedna lijepa ulica u kojoj smo dobre komšije”

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao…

“Svinjetina iz Sarajeva protjerana direktno za Tursku”

Zanimljiva rasparava vođena je nedavno u turskom parlamentu kada je zamjenik Republikanske narodne stranke (CHP) Ömer Fethi Gürer…
Total
1
Share