“Dodik je manipulator, mi smo glas razuma”

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Dobar dio intervjua predsjednika SDS-a ticao se ekonomskog stanja u kojem se nalazi entitet Republika Srpska (RS), za koju prvi čovjek najveće opozicione stranke, u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, smatra da “bez kredita ne može da živi”.

“Odavno upozoravam na rastuću, tihu i puzajuću finansijsku izolaciju RS, kojoj slijedi potpuni ekonomski slom“, kazao je Mirko Šarović u intervjuu za “Srpskainfo“.

“Jednokratna” Orbanova pomoć

Predsjednik SDS-a se dotakao i obećanja od 100 miliona eura, koje je (mađarski predsjednik) Vikrot Orban velikodušno ponudio kao “slamku spasa” za Milorada Dodika.

“Pod kojim je uslovima dat i šta je svrha ovog novca“, zapitao se Šarović, dodajući da nijedna jednokratna pomoć ne liječi ekonomiju jedne zemlje, već samo kratkoročno ublažava tegobe.

Igra patriotskim osjećanjima

Kako ova stranka nije glasala za nedavne zaklučke o tzv. “vraćanju nadležnosti” u Narodnoj skupštini (NS) RS, Šarović je samo potvrdio da SDS i dalje ne vjeruje onome što radi Milorad Dodik.

“Smatramo da je Dodik manipulator bez ozbiljne namjere da ostvari i realizuje zaključke NSRS. Njega interesuje samo vlast i igra s patriotskim osjećanjima građana”, dodao je predsjednik SDS-a, zaključujući ovu temu s time da je njegova stranka, za razliku od Dodika, “glas razuma i nečeg normalnog u ovoj zemlji što će građani prepoznati“.

Vezane vijesti

“Vulgarni fašizam Zorana Milanovića”

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF), održao je danas u Sarajevu pres konferenciju nakon sjednice Glavnog odbora stranke,…

Višković potvrdio da se razmatralo smanjenje plata i penzija

Govoreći o inflatornim kretanjima u periodu koji je iza nas, predsjednik Vlade bh. entiteta Republike Srpske (RS) Radovan…

Građani BiH zbog “neplaćenih kazni” srušili server “IDDEEA”-e

Kako je saopšteno iz državne agencije, građani Bosne i Hercegovine na internet stranici “Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju…
Total
0
Share