“Dodik je postao jak na kriminalnim osnovama, strahuju mu se suprostaviti”

Nermin Ogrešević @YouTube

Nermin Ogrešević, predsjednik “Narodnog evropskog saveza” (NES), gostujući u programu Federalne televizije, smatra da je, na neki način, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt svojim posljednjim odlukama Federaciju Bosne i i Hercegovine “isporučio” Zagrebu.

“Ključna figura je HDZ BiH oko kojeg se okuplja većina i koji u FBiH ima veliku moć, a sigurno je i da Zagreb ima uticaj”, kazao je Ogrešević, dodajući da se HDZ BiH našao u takvoj poziciji posebno nakon posljednjih Schmidtovih izmjena Ustava FBiH.

Predsjednik “NES“-a smatra da dvojac ČovićDodik u principu predstavlja vladare u Bosni i Hercegovini, odnosno da su oni ti “koji se pitaju”.

Dodiku se očito strahuju suprotstaviti

“Čović je glavni u Federaciji BiH, a Dodik je glavni baja u entitetu RS. Mi smo tu statisti“, poručio je Ogrešević.

Za visokog predstavnika Christiana Schmidta predsjednik “NES”-a je u intervjuu za “Federalnu” kazao da vjerovatno misli da je Dodik nešto posebno jak, a zapravo je, kako je kazao, “postao jak na kriminalnim osnovama”.

“Nabildao je mišiće da mu se praktično očito strahuju suprotstaviti, jer Dodik ni ne priznaje visokog predstavnika. Naravno tu je geopolitika, tu je Srbija, Rusija…”, zaključio je prvi čovjek “NES”-a.

Vezane vijesti

“Izetbegović, Turkovićka i Alkalaj sa Dodikom mlataraju kako hoće”

Komentarišući najnovije izjave, ali i stavove Milorada Dodika, Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS)…

Čović otkrio karte: “U Herceg-Bosni bi bio moguć građanski koncept”

Danas je na Kupresu zasjedalo Predsjedništvo i Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine (BiH). Dragan…

Kako će Dodik reagovati: Schmidt nametnuo izmjene Krivičnog zakonika RS

Osim što je donio odluke kojima je deblokirao način formiranja Vlade Federacije BiH, visoki predstavnik Christian Schmidt jučer…
Total
0
Share