Dodik, koji je u vlasti sa SDA, optužuje opoziciju da želi praviti vlast sa SDA

Milorad Dodik @YouTube

Da je politika u Bosni i Hercegovini umijeće “većeg i boljeg govornika”, kao i onoga “ko ima veći pristup medijima i medijskom prostoru”, možda najbolje pokazuje primjer Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a.

Naime, Dodik je danas na svom Twitter profilu optužio opozicione stranke iz entiteta Republika Srpska (RS) da su željele praviti vlast sa Bakirom Izetbegovićem i SDA.

Dodikovih “pola istine”

“Nismo uopšte iznenađeni Nešićevim tvrdnjama o tome kako ga je Borenović zvao da prave vlast sa Bakirom i SDA. Sad je potpuno jasno ko s kim i šta dogovara. Toliko o Borenovićevom Bakiru”, napisao je predsjednik SNSD-a.

S druge strane upravo je Milorad Dodik i njegov SNSD već godinama u koaliciji sa strankom SDA Bakira Izetbegovića, iako Dodik stalno tvrdi da se ne radi o klasičnoj koaliciji, međutim, postizborno dogovaranje i pravljenje vlasti ove dvije stranke, zajedno sa HDZ-om BiH, demantuju njegove tvrdnje.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Građani BiH zbog “neplaćenih kazni” srušili server “IDDEEA”-e

Kako je saopšteno iz državne agencije, građani Bosne i Hercegovine na internet stranici “Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju…

“Kćerka ratnog zločinca proziva mene, žrtvu genocida, da se izvinem”

Begija Smajić, zastupnica Koalicije “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu” u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republika Srpska (RS), u…

Austrija: Pola miliona naših AstraZeneca vakcina u BiH bačeno u smeće

Kako javljaju austrijski mediji, Bosna i Hercegovina (BiH) je bacila u smeće vakcine protiv virusa korona koje joj…
Total
1
Share