Dodik očekuje Trumpov “povratak” kako bi RS pripojio Srbiji

Milorad Dodik @YouTube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda imao je sinoć još jedan zanimljiv nastup na srbijanskoj televiziji, gdje je ponovo iznosio raznovrsne stavove i ideje o budućnosti države “na čijem je čelu”.

Dodik smatra da se sadašnji koncept BiH pokazao neuspješnim, da će isti trajati još par godina, te da dolaskom “neke druge” američke administracije entitet Republika Srpska (RS) treba rehabilitovati pristup nekadašnjeg sekretara za nacionalnu sigurnost SAD-a koji je, prema Dodikovim navodima, još 1995. godine govorio o “pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju“.

Još par godina, dvije-tri…

Upravo za jedno takvo rješenje, koje je 90-ih zagovarao Sandy Berger, Dodik smatra da je održivo i trajno, usmjereno ka očuvanju regionalnog mira.

Koncept (op.a. Dejtonskog) sporazuma koji su ponudili Amerikanci će možda živjeti još par godina, dvije-tri, sve dok je administracije Joe Bidena. Sa dolaskom neke druge administracije mi treba da rehabilitujemo upravo ovaj Bergerov pristup“, kazao je Dodik gostujući sinoć na srbijanskoj “Happy” televiziji u emisiji “Ćirilica“.

Stereotipi o Srbima

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda je dodao i da je mnogo ljudi u američkoj administraciji iz 90-ih godina 20. vijekanapravilo karijere motivisane na sterotipima o Srbima kao lošem i remetilačkom narodu, koji treba da bude kažnjen putem sankcija, pa na kraju i bombardovanjem“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Ako nam Evropa obustavi kreditiranje, Kina je rješenje za nas”

Govoreći u još jednom od intervjua za medije u bh. entitetu Republika Srpska (RS), ovaj put povodom neustavnog…

Deponija Uborak, primjer katastrofalnog upravljanja otpadom u Bosni i Hercegovini

Grad Mostar u Bosni i Hercegovini odavno je na udaru kritika zbog svoje deponije smeća, u javnosti poznate…

Hrvatima je BiH domovina, Srbi i Bošnjaci teže separatizmu i unitarizmu

Povodom višednevnih razgovora oko izmjena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sinoć je…
Total
5
Share