Dodik očekuje Trumpov “povratak” kako bi RS pripojio Srbiji

Milorad Dodik @YouTube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda imao je sinoć još jedan zanimljiv nastup na srbijanskoj televiziji, gdje je ponovo iznosio raznovrsne stavove i ideje o budućnosti države “na čijem je čelu”.

Dodik smatra da se sadašnji koncept BiH pokazao neuspješnim, da će isti trajati još par godina, te da dolaskom “neke druge” američke administracije entitet Republika Srpska (RS) treba rehabilitovati pristup nekadašnjeg sekretara za nacionalnu sigurnost SAD-a koji je, prema Dodikovim navodima, još 1995. godine govorio o “pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju“.

Još par godina, dvije-tri…

Upravo za jedno takvo rješenje, koje je 90-ih zagovarao Sandy Berger, Dodik smatra da je održivo i trajno, usmjereno ka očuvanju regionalnog mira.

Koncept (op.a. Dejtonskog) sporazuma koji su ponudili Amerikanci će možda živjeti još par godina, dvije-tri, sve dok je administracije Joe Bidena. Sa dolaskom neke druge administracije mi treba da rehabilitujemo upravo ovaj Bergerov pristup“, kazao je Dodik gostujući sinoć na srbijanskoj “Happy” televiziji u emisiji “Ćirilica“.

Stereotipi o Srbima

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda je dodao i da je mnogo ljudi u američkoj administraciji iz 90-ih godina 20. vijekanapravilo karijere motivisane na sterotipima o Srbima kao lošem i remetilačkom narodu, koji treba da bude kažnjen putem sankcija, pa na kraju i bombardovanjem“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući…

Izbori su sve bliže: Dodiku su odjednom “potrebe građana na prvom mjestu”

Nakon dužeg niza pokušaja sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) konačno su dala saglasnost da helikopteri…

Najveći interes Hrvatske je imati BiH što prije u Evropskoj uniji

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova u vladi Republike Hrvatske, stigao je jučer u dvodnevnu posjetu…
Total
5
Share