Dodik ruši Bosnu i Hercegovinu, na kraju će srušiti sam sebe

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Povodom današnje sjednice Narodne skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS) oglasili su se iz Naše stranke, saopštenjem za javnost.

Iz ove stranke poručuju da je današnja sjednica NSRS pokazala svu destruktivnost politike Milorada Dodika.

Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na današnjoj sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima”, poručuju iz Naše stranke.

Jezik sile

Za predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda iz Naše stranke smatraju da govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile…:

“To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuju namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu“.

Kao “bumerang”

Na kraju saopštenja, iz ove stranke posebno podcrtavaju pojam “samodestrukcije“:

“Žao nam je građana u Republici Srpskoj, jer sankcije koje Dodik priziva tamo će uništiti privrednu, a potom i svaku drugu mogućnost života. Tako će se Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazati kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj”.

Vezane vijesti

Pouke genocida u Srebrenici očito nisu spriječile nasilje nad Ukrajincima

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, svečano je danas uveličao i tom prilikom otvorio spomen-obilježje…

Zašto Makedonci izričito pozivaju Džaferovića, i zašto Dodik ne dolazi u obzir

Nakon što su vlasti Sjeverne Makedonije odbile dati saglasnost Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda,…

“Dobar dio ljudi iz SNSD-a radi Dodiku iza leđa”

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a, govorio je večeras gostujući u programu “Federalne TV” o stanju u svojoj bivšoj…
Total
24
Share