Dodik ruši Bosnu i Hercegovinu, na kraju će srušiti sam sebe

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Povodom današnje sjednice Narodne skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS) oglasili su se iz Naše stranke, saopštenjem za javnost.

Iz ove stranke poručuju da je današnja sjednica NSRS pokazala svu destruktivnost politike Milorada Dodika.

Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na današnjoj sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima”, poručuju iz Naše stranke.

Jezik sile

Za predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda iz Naše stranke smatraju da govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile…:

“To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuju namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu“.

Kao “bumerang”

Na kraju saopštenja, iz ove stranke posebno podcrtavaju pojam “samodestrukcije“:

“Žao nam je građana u Republici Srpskoj, jer sankcije koje Dodik priziva tamo će uništiti privrednu, a potom i svaku drugu mogućnost života. Tako će se Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazati kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj”.

Vezane vijesti

“Opozicija želi ‘mijenjati vlast na ulici’ po uzoru na Majdan u Ukrajini”

Milan Tegeltija, savjetnik aktuelnog člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao je danas da je zahtjev za…

Građani Pala: “Živimo zajedno, ovisni smo jedni o drugima. Podjela nema smisla”

Da li srpski dio države zaista želi da se odvoji od Bosne i Hercegovine? I Srbi i Bošnjaci…

“Ako Zapad sankcioniše Republiku Srpsku, onda su je odvojili od BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, sinoć je imao jako zanimljivo gostovanje na srbijanskoj televiziji…
Total
24
Share