Dodik ruši Bosnu i Hercegovinu, na kraju će srušiti sam sebe

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Povodom današnje sjednice Narodne skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS) oglasili su se iz Naše stranke, saopštenjem za javnost.

Iz ove stranke poručuju da je današnja sjednica NSRS pokazala svu destruktivnost politike Milorada Dodika.

Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na današnjoj sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima”, poručuju iz Naše stranke.

Jezik sile

Za predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda iz Naše stranke smatraju da govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile…:

“To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuju namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu“.

Kao “bumerang”

Na kraju saopštenja, iz ove stranke posebno podcrtavaju pojam “samodestrukcije“:

“Žao nam je građana u Republici Srpskoj, jer sankcije koje Dodik priziva tamo će uništiti privrednu, a potom i svaku drugu mogućnost života. Tako će se Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazati kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj”.

Vezane vijesti

I nakon tri mjeseca država nije izračunala “koliko bi je koštao” manji PDV i akcize

Zaista nevjerovatno zvuči činjenica da niti nakon tri mjeseca nadležni organi na nivou države Bosne i Hercegovine (BiH)…

“Raspakivanje vreća je početak raspakivanja mnogo čega u RS”

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas odlučila da se u Glavnom centru za brojanje otvore…

Iduće sedmice konačno značajno manje cijene goriva

Za razliku od Bosne i Hercegovine, u susjednoj se državi svakog utorka mijenjaju cijene goriva, a izračun se…
Total
24
Share