Dodik želi biti neutralan, a priznao je ruske referendume u Ukrajini

Milorad Dodik @YouTube

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, komentarisao je danas izjave predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog upućene građanima Cetinja u Crnoj Gori, kojima je poručio da su “sankcije Rusiji obavezne, te da je Rusija prijetnja svima i da to nije ništa manje važno za Balkan”.

“Takve tvrdnje i navode Zelenskog treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana“, smatra Dodik, dodajući da bosanskohercegovački entitet Republika Srpska (RS) ostaje i dalje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi.

“Mi ćemo u RS ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, šta će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo uticati na to“, poručio je još uvijek aktuelni član Predsjedništva BiH.

Podrška Putinovim referendumima u Ukrajini

S druge strane, iako stalno daje izjave za medije o neutralnosti po pitanju rata u Ukrajini, Dodik zapravo s druge strane itekako podržava Rusiju u njenoj namjeri da postigne svoje “ratne ciljeve” u Ukrajini.

“Ruske referendume jednostavno treba poštovati i ništa više”

Tako je u prošlu srijedu “neutralni” Dodik izjavio da stanovnici tzv. Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti, imaju pravo na samoopredjeljenje. “Koliko ja znam, ruski narod živi na toj teritoriji i ima pravo da odlučuje i donese odluku. Tu odluku jednostavno treba poštovati i ništa više”, izjavio je Dodik 5. oktobra.

Vezane vijesti

Dodik: “Nama nije mjesto u BiH, to je greška”

Govoreći večeras u Vlasenici, na prediznornom skupu SNSD-a, kandidat ove stranke za predsjednika entiteta Republika Srpska (RS) kazao…

“Greška je što su SAD i Velika Britanija na strani muslimana u BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas je upriličio pres-konferenciju na kojoj je tema bila…

Dodik: “Svaki put kada ukinu zakon, mi ćemo donijeti novi”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao je danas u Trebinju da entitet Republika Srpska…
Total
2
Share