Dodika ne interesuju sankcije SAD, nego EU: “Tamo nema saglasnosti”

Milorad Dodik @YouTube

Nakon što su Sjedinjene Američke Države (SAD) danas u popodnevnim satima po našem vremenu, proširile listu “koruptivnih” sankcija i na osobe i institucije u Bosni i Hercegovini (BiH), prve reakcije onih koji su na listi stigle su zapravo i prije zvanične objave SAD.

Kako se na najnovijoj listi nalaze Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, te kompanija “Alternativna televizija” iz Banje Luke zbog “povezanosti” upravo s Miloradom Dodikom, reakcije onih koji su na ovoj listi mogle su se čuti već prije par sati.

Odraz nemoći

Naime, Dodik je još ranije danas kazao su takve sankcije zapravo više “odraz njihove nemoći, nego moći”.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda posebno je podvukao činjenicu da kada je riječ o sankcijama EU, iste je “potrebno da utvrde sve zemlje EU, ali da za to nema saglasnosti“, više nego jasno pokazujući “koje ga sankcije više plaše”.

Bošnjaci i Amerikanci “zajedno”

Govoreći o sankcijama SAD, Dodik je na kraju kazao da im je to “beskoristan posao“, tvrdeći da “Bošnjaci i Amerikanci rade zajedno na štetu Republike Srpske i srpskog naroda“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

BH Telecom izbacio “N1” i “Sport Klub” iz sistema “Moja TV”

Baš kao što je to i bilo najavljivano danima, kompanija “BH Telecom” je tačno u ponoć, na 1.…

Stolac nakon zemljotresa: Velika šteta na zgradi Osnovne škole

Nakon što je područje Hercegovine u petak nešto prije ponoći pogodio snažan zemljotres, jedan od teže pogođenih gradova…

“Ne dozvolimo podjelu BiH i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu”

Bivši predsjednik SDP-a BiH, Zlatko Lagumdžija, uputio je danas poziv Visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Christianu Schmidtu…
Total
1
Share