Dodika ne interesuju sankcije SAD, nego EU: “Tamo nema saglasnosti”

Milorad Dodik @YouTube

Nakon što su Sjedinjene Američke Države (SAD) danas u popodnevnim satima po našem vremenu, proširile listu “koruptivnih” sankcija i na osobe i institucije u Bosni i Hercegovini (BiH), prve reakcije onih koji su na listi stigle su zapravo i prije zvanične objave SAD.

Kako se na najnovijoj listi nalaze Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, te kompanija “Alternativna televizija” iz Banje Luke zbog “povezanosti” upravo s Miloradom Dodikom, reakcije onih koji su na ovoj listi mogle su se čuti već prije par sati.

Odraz nemoći

Naime, Dodik je još ranije danas kazao su takve sankcije zapravo više “odraz njihove nemoći, nego moći”.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda posebno je podvukao činjenicu da kada je riječ o sankcijama EU, iste je “potrebno da utvrde sve zemlje EU, ali da za to nema saglasnosti“, više nego jasno pokazujući “koje ga sankcije više plaše”.

Bošnjaci i Amerikanci “zajedno”

Govoreći o sankcijama SAD, Dodik je na kraju kazao da im je to “beskoristan posao“, tvrdeći da “Bošnjaci i Amerikanci rade zajedno na štetu Republike Srpske i srpskog naroda“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: “Hvala spasilačkim timovima iz Bosne i Hercegovine”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom…

Građani Bosne i Hercegovine danas biraju novu vlast

Jutros u 7 sati otvorena su biračka mjesta na Opštim izborima u Bosni i Hercegovini. Građani će imati…

Ambasador Vujić uvjeravao ministra odbrane SAD da BiH ne želi članstvo u NATO

Bojan Vujić, ambasador BiH u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), sastao se danas sa američkim ministrom odbrane Lloydom Austinom…
Total
1
Share