Dodikov koalicioni partner ponovio da genocid ne treba negirati

Petar Đokić @YouTube

Nakon što je već dva puta do sada javno kazao da “ne treba negirati genocid”, predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić opet je sve isto ponovio i sinoć, ostajući pri svom ranijem stajalištu.

“Moramo biti spremni da se suočimo sa istinom o genocidu! Tu su i presude međunarodnih sudova, priznanja, pokajanja…”, kazao je Đokić gostujući sinoć u programu “Face” televizije.

“Ne treba negirati”

Đokić i dalje smatra da “ne treba negirati genocid bilo gdje da se desio“, kao i da takvo što “treba razumjeti ne samo na ovim prostorima, već i na nekim drugim gdje su ljudi masovno stradali“.

Po prvi put je Đokić govorio i o tome da li je imao “problema” zbog svojih izjava o genocidu, prvenstveno tu misleći na Milorada Dodika sa čijom je strankom Đokić u koaliciji na nivou entiteta RS.

“Nije bilo problema”

Nisam ga zvao po pitanju izjava o genocidu“, kratko je odgovorio predsjednik Socijalističke partije.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Ako nam Evropa obustavi kreditiranje, Kina je rješenje za nas”

Govoreći u još jednom od intervjua za medije u bh. entitetu Republika Srpska (RS), ovaj put povodom neustavnog…

Poruka Čoviću: Pola hrvatskog naroda u BiH zapravo već i nema!

Nakon Milorada Dodika, koji je u utorak gostovao na “Hrvatskoj radio-televiziji” (HRT), i to u centralnoj informativnoj emisiji…

Raspudić: “Hrvati ne maštaju o tome da oni odrede ko će predstavljati Bošnjake”

Zastupnik političke grupacije “Most” u Hrvatskom saboru, književnik i analitičar, Nino Raspudić, kazao je sinoć da se u…
Total
1
Share