Dodikov koalicioni partner ponovio da genocid ne treba negirati

Petar Đokić @YouTube

Nakon što je već dva puta do sada javno kazao da “ne treba negirati genocid”, predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić opet je sve isto ponovio i sinoć, ostajući pri svom ranijem stajalištu.

“Moramo biti spremni da se suočimo sa istinom o genocidu! Tu su i presude međunarodnih sudova, priznanja, pokajanja…”, kazao je Đokić gostujući sinoć u programu “Face” televizije.

“Ne treba negirati”

Đokić i dalje smatra da “ne treba negirati genocid bilo gdje da se desio“, kao i da takvo što “treba razumjeti ne samo na ovim prostorima, već i na nekim drugim gdje su ljudi masovno stradali“.

Po prvi put je Đokić govorio i o tome da li je imao “problema” zbog svojih izjava o genocidu, prvenstveno tu misleći na Milorada Dodika sa čijom je strankom Đokić u koaliciji na nivou entiteta RS.

“Nije bilo problema”

Nisam ga zvao po pitanju izjava o genocidu“, kratko je odgovorio predsjednik Socijalističke partije.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Nadam se da Plenković, za razliku od Dodika, ipak čita dokumente”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), kazao je danas da je izuzetno važna stvar da je…

Republika Srpska bi mogla postati “odmetnička država”, Čović dodatno usložnjava problem

Evropski parlament će danas raspravljati o stanju u Bosni i Hercegovini, kao i mogućim sankcijama pojedinim političarima u…

“Marinko Čavara je čuvao Federaciju BiH da radi”

Održavši danas sjednicu Predsjedništva stranke, HDZ BiH je ponovo između ostalog osudio američke sankcije predsjedniku Federacije BiH i…
Total
1
Share