Dodikov novi automobil mora imati masažu prednjih sjedišta, frižider i TV

“Srednji prst” kao poruka svima @Twitter

Kako prenose pojedini bh. mediji, interna Služba predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) uskoro nabavlja četiri nova luksuzna automobila, od kojih će najskuplji od njih koštati oko 316.000 KM (sa PDV-om).

Zanimljivost ove nabavke jeste da je u tenderskoj dokumentaciji za nabavku upravo ovog automobila, između ostalog navedeno da vozilo mora posjedovati ventilaciju, masažu prednjih sjedišta, frižider i TV prijemnik.

Pet puta veći budžet

Kada se uzme u obzir sve navedeno, navodi “Žurnal“, odnosno dodatni zahtijevi prilikom nabavke, više je i nego jasno da se izbor najpovoljnijeg ponuđača u tenderskoj dokumentaciji praktično “svodi na samo jednu kompaniju”.

Ukoliko imamo u vidu da se budžet predsjednika bh. entiteta RS u međuvremenu povećao za čak 5 puta, na ukupno 56 miliona KM, više je i nego jasno da nabavka novog vozila za Milorada Dodika neće biti baš nikakav problem.

Vezane vijesti

RTRS: Fabrike oružja u FBiH u trećoj smjeni skladište oružje za “ne daj bože”

Koliko televizijski prilozi mogu biti i dobro i loše interpretirani možda najbolje pokazuje primjer koji je bh. entitetska…

Spasioci iz BiH u turskom Iskenderunu spasili čitavu porodicu

U zemljotresu pogođenim dijelovima Turske već dva dana nalaze se i spasioci iz Bosne i Hercegovine, ali i…

“Kćerka ratnog zločinca proziva mene, žrtvu genocida, da se izvinem”

Begija Smajić, zastupnica Koalicije “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu” u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republika Srpska (RS), u…
Total
0
Share