Dodikova izlazna strategija – “Genocid za sve”

Milorad Dodik @YouTube

Nakon što je danas održao sastanak u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu, na temu reforme Izbornog zakona i krize u funkcionisanju državnih institucija Bosne i Hercegovine (BiH), medijima se obratio član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Možda najvažnija stavka o kojoj je danas govorio Milorad Dodik bila je način na koji bi se predstavnici entiteta Republika Srpska (RS) vratili u državne institucije i time prekinuli bojkot istih koji u manjem ili većem obimu traje već pola godine.

Predsjednik SNSD-a, govoreći o deblokadi državnih institucija, kazao je da bi taj “problem” mogao biti riješen novim zakonom koji bi se usvojio u Narodnoj skupštini RS.

“Genocid za sve”

“To bi bio poseban zakon kojim bi se kažnjavalo svako nazivanje genocidnim određenog kolektiviteta, dakle BiH, RS, FBiH, Brčko, kantone ili nacionalne grupe, i to kaznom zatvora od pet godina“, kazao je Dodik okupljenim novinarima, navodeći da ne vidi razlog da takvo što ne prihvate partneri njegove stranke u entitetskom parlamentu.

“Ako se to desi, mi smo spremni da učestvujemo u radu (državnih institucija)“, kazao je predsjednik SNSD-a, dodajući da RS i dalje ne odustaje od zahtjeva de Inzkov zakon bude povučen.

Vezane vijesti

“Izopačeni sistem Osmana Mehmedagića i njegove SDA”

Vjerovatno jer se i sam nalazi na sličnoj “crnoj listi”, odnosno jer mu je pod obrazloženjem da “ugrožava…

Čudo izborne noći: Milorad Dodik nije smio proglasiti pobjedu

Nakon što su postali poznati rezultati Opštih izbora u Bosni i Hercegovini za sva tri člana Predsjedništva, najneizvjesnija…

“Takvo ministastvo unutrašnjih poslova RS ne treba da postoji”

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas o ulozi i odgovornosti Ministarstva unutrašnjih poslova…
Total
1
Share