Dodikove izjave navode na zaključak da je “opozicija za ukidanje Republike Srpske”

Milorad Dodik @jpost.com

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, vrlo vješto koristi svaku priliku kako bi “odgovornost” za imenovanje novog ambasadora Njemačke u Bosni i Hercegovini prebacio na leđa opozicije u entitetu Republika Srpska (RS).

“Danas je potrebno da bude pokazan jedinstven stav u Narodnoj skupštini RS i poslata jasna poruka da politika Njemačke ne smije kršiti Dejtonski mirovni sporazum“, napisao je Dodik na svom Instagram profilu.

Govoreći o tome da ne može prihvatiti imenovanje ambasadora za kojeg unaprijed zna da će sprovoditi antidejtonsku politiku, Dodik je kazao da je “krajnji cilj takve politike ukidanje Republike Srpske“.

“Mi ili oni”

Opozicija svojom najavom da neće podržati ugrožavanje entitetskog interesa po ovom pitanju, zapravo pokazuje podaničku politiku ili uopšte ne razumije trenutnu političku situaciju. Važno je da narod vidi ko to želi, a ko je protiv toga“, zaključio je Dodik.

Podsjetimo, Narodna skupština RS danas će razmatrati da li je “Odluka o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH” štetna po vitalne interese entiteta Republike Srpske.

Podaci: Instagram

Vezane vijesti

“Kopija” Putinovih “Noćnih vukova” se nesmetano voza po Federaciji BiH

Opštinu Drvar, u Federaciji BiH, posjetilo je danas više od stotinu bajkera moto kluba “Noćni vukovi” iz bosanskohercegovačkog…

Stolac nakon zemljotresa: Velika šteta na zgradi Osnovne škole

Nakon što je područje Hercegovine u petak nešto prije ponoći pogodio snažan zemljotres, jedan od teže pogođenih gradova…

Ko je trebao napasti Milanovića “na trasi” od sarajevskog aerodroma do Travnika!?

Iako su mnogi vjerovatno pretpostavljali da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u nedjelju trebao posjetiti Bosnu i Hercegovinu…
Total
5
Share