Dodikovih “270 sekundi uvreda” na račun muslimana u BiH

Milorad Dodik @rtvbn.com

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda često, kada je vidno iznerviran, ima običaj građane BiH bošnjačke nacionalnosti nazivati samo odrednicom muslimani, iako zapravo mnogi smatraju da on to radi s tačno određenom namjerom.

Naime, Dodik često u svojim javnim istupima, spominjanjem odrednice” muslimani, zapravo konstantno potencira činjenicu da posŧoji jasna identitetska veza između muslimana u Bosni i Hercegovini i muslimana u Turskoj.

Dodvoravanje EU desničarima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda očito želi Bošnjake u BiH svesti na nivo religijske grupe želeći time muslimanima iz BiH negirati evropsku autuhtonost, što predstavlja opasan narativ u javnom prostoru kojim se Dodik, pretposŧavljamo, želi dodvoriti evropskim desničarima.

U nastavku donosimo četiri i pol minute Dodikovih izjava iz proteklih nekoliko godina, a u kojima na njemu svojsŧven i dobrim dijelom uvredljiv način govori o Bošnjacima, muslimanima, islamu…

Video: Facebook

Vezane vijesti

“Ne dao Bog da nam dođe Čović” u Predsjedništvo BiH

Akademik, prof. dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik “Bosanske akademije nauka i umjetnosti” (BANU) i odnedavni član Socijaldemokratske partije (SDP)…

“NATO zajedno sa muslimanima… To sigurno ne može dovesti do ničega dobrog”

Nakon što je Jens Stoltenberg u svom pismu ministrici vanjskih poslova BiH, Biseri Turković, naveo da će “NATO…

Poruka Dodiku sa Trga Krajine u Banjaluci: “Mile, lopove!”

Oko 30 hiljada građana okupilo se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, u organizaciji opozicionih stranaka, kako bi…
Total
0
Share