Dodikovih “270 sekundi uvreda” na račun muslimana u BiH

Milorad Dodik @rtvbn.com

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda često, kada je vidno iznerviran, ima običaj građane BiH bošnjačke nacionalnosti nazivati samo odrednicom muslimani, iako zapravo mnogi smatraju da on to radi s tačno određenom namjerom.

Naime, Dodik često u svojim javnim istupima, spominjanjem odrednice” muslimani, zapravo konstantno potencira činjenicu da posŧoji jasna identitetska veza između muslimana u Bosni i Hercegovini i muslimana u Turskoj.

Dodvoravanje EU desničarima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda očito želi Bošnjake u BiH svesti na nivo religijske grupe želeći time muslimanima iz BiH negirati evropsku autuhtonost, što predstavlja opasan narativ u javnom prostoru kojim se Dodik, pretposŧavljamo, želi dodvoriti evropskim desničarima.

U nastavku donosimo četiri i pol minute Dodikovih izjava iz proteklih nekoliko godina, a u kojima na njemu svojsŧven i dobrim dijelom uvredljiv način govori o Bošnjacima, muslimanima, islamu…

Video: Facebook

Vezane vijesti

Koga je još briga što je “umrlo 28 ljudi na 74 zaražene osobe”

Bosna i Hercegovina nalazi se na neslavnom trećem mjestu u svijetu po smrtnosti od virusa korona na milion…

“Nama dejtonska Bosna i Hercegovina odgovara”

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (RS), kazao je danas da je Christian Schmidt “za Republiku…

“Dodik je manipulator, mi smo glas razuma”

Dobar dio intervjua predsjednika SDS-a ticao se ekonomskog stanja u kojem se nalazi entitet Republika Srpska (RS), za…
Total
0
Share